Η υπόθεση Κατρούγκαλου στο Κοινοβούλιο

Η υπόθεση Κατρούγκαλου στο Κοινοβούλιο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή φαίνεται ότι θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για την υπόθεση που αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλο. Η εξέλιξη αυτή πιθανολογείται, μετά το αίτημα τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά, Β. Κεγκέρογλου, Ι. Δριβελέγκας, Γ. Αρβανιτίδης) προς το υπουργείο Οικονομικών, να κατατεθούν από τις ανά την Ελλάδα ΔΟΥ όσα στοιχεία συναλλαγών υπάρχουν τα τελευταία τρία χρόνια για υποθέσεις τις οποίες έχουν αναλάβει οι δικηγορικές εταιρείες που συνδέονται με τον κ. Κατρούγκαλο (πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις εταιρείες «Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας και Συνεργάτες» και «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες»).

Παράλληλα, πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα δημοσιεύονται στη Bild, αναφέρουν πως ο κ. Κατρούγκαλος οδεύει προς συμβιβασμό με τη γερμανική εφημερίδα για το ζήτημα της αναπαραγωγής του δημοσιεύματος που τον εμφανίζει να έχει συνάψει συμφωνητικά στις 26 και 27 Ιανουαρίου με απολυμένους και διαθέσιμους, διεκδικώντας προμήθεια 12% από την επαναπρόσληψή τους.

Μετά τη δημόσια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού, με την οποία προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας, αλλά και κατά του «Βήματος της Κυριακής» που αρχικά δημοσίευσε το θέμα, η Bild φαίνεται ότι αναδιπλώνεται, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης– προτίθεται να ανασκευάσει. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν πως «οι αγωγές έχουν ήδη γραφεί και βρίσκονται σε αναμονή». Εν τω μεταξύ, τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι επαναπροσλήψεις των «διαθέσιμων» αλλά και όσων δημόσιων υπαλλήλων απολύθηκαν βάσει των διατάξεων που θεσμοθετήθηκαν ως μνημονιακές υποχρεώσεις. Πιθανότατα, αύριο το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για επεξεργασία και εν συνεχεία θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή