Απαντήσεις στους ΑΝΕΛ από Στ. Θεοδωράκη

Απαντήσεις στους ΑΝΕΛ από Στ. Θεοδωράκη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται για τις αμοιβές που λάμβανε στο παρελθόν ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ θέλησε να δώσει χθες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Και αφορμή στάθηκε η νέα καταγγελία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι το 2000 ο επικεφαλής του «Ποταμιού» πληρωνόταν από το κρατικό κανάλι με το αστρονομικό ποσό των 23.490 ευρώ ανά εκπομπή.

Στενός συνεργάτης του, αφού υπενθύμιζε χθες στο κόμμα των ΑΝΕΛ ότι το 2000 δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το ευρώ, έδωσε στοιχεία για την αμοιβή του κ. Θεοδωράκη, θέτοντας τα αντίστοιχα παραστατικά στη διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει. Σύμφωνα με αυτά, για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» που παρουσίαζε ως δημοσιογράφος την περίοδο 2000-2003, ο κ. Στ. Θεοδωράκης έπαιρνε από την ΕΡΤ 3,5 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως. Το ποσό αυτό, μάλιστα, διευκρινίζεται ότι καταβαλλόταν σε μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ήταν το καθαρό μετά την παρακράτηση φόρων και ότι αναλογεί σήμερα σε περίπου 10.270 ευρώ τον μήνα ή 460 ευρώ ανά εκπομπή.

Απαντώντας, επίσης, εκ προοιμίου σε όσους θεωρήσουν τη συγκεκριμένη αμοιβή υπερβολική, οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη υποστήριζαν ότι «οι “Πρωταγωνιστές”, που μεταδίδονταν κάθε βράδυ στη ζώνη prime time (10 – 11 μ.μ.), πέτυχαν αμέσως τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΕΡΤ και προσείλκυσαν ήδη από τον πρώτο μήνα εκπομπής τους διαφημιζόμενους που δεν συνεργάζονταν μέχρι τότε με το δημόσιο κανάλι και υπερκάλυπταν τα έξοδά τους». Σχολιάζοντας, τέλος, τα κατά καιρούς δημοσιεύματα στον Τύπο ότι «η εκπομπή του Θεοδωράκη στοίχιζε 20.000 ευρώ» εξηγούσαν ότι «το ποσό αυτό περιελάμβανε το σύνολο των αμοιβών των δημοσιογράφων και των τεχνικών, το μοντάζ, τα γραφεία, τις εκτός Αθηνών αποστολές και όλα τα έξοδα παραγωγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή