Ο Καπουτζίδης με 200 χλμ, στο αντίθετο ρεύμα. Με κόκκινο.

Ο Καπουτζίδης με 200 χλμ, στο αντίθετο ρεύμα. Με κόκκινο.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουμε καλά σίριαλ, ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν καλοί σεναριογράφοι, σοβαρές εξαιρέσεις, μεμονωμένες επιτυχίες, αλλά μέχρι εκεί. Πάντα κάτι λείπει. Όταν υπάρχει η καλή ιδέα, το εύρημα, λείπει το σενάριο. Όταν υπάρχει το σενάριο, βγαίνουν τσουρούτικες οι ερμηνείες. Κι όταν υπάρχουν όλα, η βολική καραμέλα, το άλλοθι μιας ενδεχόμενης μέτριας πορείας, είναι το κλισέ «δεν υπάρχουν λεφτά».

Από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κυρίως, όμως, χρόνια τώρα, έλειπε η αλήθεια, η επαφή με το «τραπέζι». Με την πραγματικότητα. Τα περισσότερα σίριαλ έπασχαν από το σύνδρομο της «Δυναστείας»: εξωπραγματικοί διάλογοι, εξωπραγματικά σπίτια, προβλήματα αξίας σπασμένου ακρυλικού νυχιού, ερμηνείες της κακιάς ώρας. Το κεφάλι του τηλεοπτικού κοινού έμπαινε (και ακόμη μπαίνει) σε μία φούσκα και έβγαινε άδειο.

Δεν τολμούσε ο σεναριογράφος να θίξει πρόβλημα, να κακοκαρδίσει τον τηλεθεατή, δεν του πέρναγε από το μυαλό να πει την αλήθεια, ειδικά αν ήθελε να κάνει επιτυχία. (Και δεν την έκανε…).

Το gay ζευγάρι της διπλανής πόρτας; Μόνο ως καρικατούρα. Ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο; Δεν θα ‘σαι καλά. Μία άνεργη χωρισμένη μητέρα με δύο παιδιά; Άσε τα «βαριά» για το θέατρο. Ενδο-οικογενειακή βία; Δεν θα ‘σαι καλά! Ο φασίστας της γειτονιάς μας; Είσαι τρελός; Θες να μπλέξουμε; Ούτε γι’ αστεία!

Και μετά ήρθε ο Καπουτζίδης. Με δύο επιτυχίες στα μπαγκάζια του, με δύο εμπορικές σειρές με ποιοτική δομή να βαραίνουν στην πλάτη του και με όλους εμάς να περιμένουμε σαν τις γάτες στα κλαδιά ή κάτι «ποιοτικά αστείο» να γελάσει το χειλάκι μας ή έτοιμοι – έλα, ας είμαστε ειλικρινείςνα τον στείλουμε σπίτι του.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή