Από 15 χώρες οι επιβάτες του Airbus – τρεις Αμερικανοί μεταξύ των νεκρών

Από 15 χώρες οι επιβάτες του Airbus – τρεις Αμερικανοί μεταξύ των νεκρών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε σήμερα ότι τρεις Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, που κατέπεσε χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

«Προς το παρόν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο τριών Αμερικανών πολιτών. Βρισκόμαστε σε επαφή με την οικογένειά τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των 150 επιβαινόντων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκι πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «συγκλονίστηκαν» μόλις ενημερώθηκαν για τη συντριβή του αεροπλάνου.

«Εξακολουθούμε να επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρχαν άλλοι Αμερικανοί στο αεροπλάνο», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα των Αμερικανών από σεβασμό προς τις οικογένειες τους.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα είναι «Γερμανοί και Ισπανοί», ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών αρχών οι 150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου15 χώρες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, υπάρχουν και άλλες επιβεβαιωμένες εθνικότητες, που είναι κάτοικοι Αργεντινής, Αυστραλίας, Βελγίου, Κολομβίας, Δανίας, Βρετανίας, Ισραήλ, Ιαπωνίας, Μαρόκου, Μεξικού και Ολλανδίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ακόμη έναν εντελώς οριστικό κατάλογο, όμως αυτό έχει σχέση με τις διαδικασίες (που πρέπει να ακολουθήσουν) οι αεροπορικές εταιρείες», εξήγησε ο Φαμπιούς. «Κανονικά η χώρα από την οποίο απογειώθηκε το αεροπλάνο, σε αυτή την περίπτωση η Ισπανία, πρέπει να δώσει τις πληροφορίες, όμως πρέπει επίσης να γίνουν και επιβεβαιώσεις», διευκρίνισε.

«Εναπόκειται στην εταιρεία Lufthansa καθώς και στις ισπανικές και γερμανικές αρχές να δώσουν, ελπίζω το συντομότερο δυνατό, το σύνολο των στοιχείων αυτών», επεσήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για 49 Ισπανούς επιβάτες ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στους 51.

Παράλληλα η εταιρεία Germanwings επεσήμανε ότι τουλάχιστον 72 Γερμανοί είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, ανάμεσά τους και 16 μαθητές ενός λυκείου, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί χθες Τρίτη.

Η Germanwings και η μητρική της εταιρεία Lufthansa έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις οικογένειες 123 από τα θύματα, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν, ενώ προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειες 27 ακόμη νεκρών με τη βοήθεια του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή