Στη Νέα Πέραμο το πεδίο βολής Ξηρού

Στη Νέα Πέραμο το πεδίο βολής Ξηρού

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Πέραμο Αττικής εντόπισε η Αντιτρομοκρατική τον υπαίθριο χώρο στον οποίο έγινε δοκιμή του εκρηκτικού μηχανισμού που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του σχεδίου απόδρασης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το αυτοσχέδιο πεδίο δοκιμών εντοπίστηκε στο 29ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κοντά στο χωριό Λουτρόπυργος. Πρόκειται για υπαίθριο χώρο, μέσα στον οποίο υπήρχε παλαιό κτίσμα από μπετόν (δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ), το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως στόχος. Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν το σημείο τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και εντόπισαν υπολείμματα δοκιμαστικής χρήσης εκρηκτικών.

Αναφορές σε δοκιμές βομβών παρόμοιων με εκείνες που θα χρησιμοποιούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρχαν στις επιστολές που αντάλλασσαν η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα, στα κατασχεμένα ψηφιακά αρχεία αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και φωτογραφίες από το υπαίθριο πεδίο βολής στον Λουτρόπυργο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην «πρόβα» συμμετείχε ο 39χρονος Χρήστος Ροδόπουλος ή «Ιάσονας», ενώ τον μηχανισμό είχε κατασκευάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός. Αναφορά στις δοκιμές βομβών είχαν κάνει σε επιστολή τους στο Διαδίκτυο (με τίτλο «Εκ βαθέων») και τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων».

Ειδικότερα, σε κείμενό τους (στις 3/2 στο Interarma.info), τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποκαλύψει ότι «σύντροφοί» τους είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές βομβών σε απομακρυσμένες περιοχές, που αποκαλούσαν κωδικοποιημένα «νησιά». Για τον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν γράψει ότι «καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration. Χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο, που από την μπροστινή πλευρά τοποθετείς ατσαλένια κωνική κεφαλή. Κατά την έκρηξη, το ωστικό κύμα μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα που προσκρούει ακριβώς στον στόχο». Σημειώνεται ότι τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» καθώς και άλλοι κρατούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας πραγματοποιούν από το βράδυ της 2ας Μαρτίου απεργία πείνας, με αιτήματα μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών Γ΄ Τύπου, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού αλλά και της 60χρονης μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του τελευταίου. Χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας», Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να κάμψει τη γραφειοκρατία που παρουσιάζεται και να υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα για την αποφυλάκιση των δύο προφυλακισμένων γυναικών».

Κατά απεργών πείνας

Σφοδρή κριτική στους απεργούς πείνας (εννέα από τους οποίους μεταφέρθηκαν χθες σε νοσοκομεία της Αττικής) άσκησαν με επιστολή τους στην εφημερίδα «Εθνος» οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στη «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος. Χαρακτηρίζουν την απεργία πείνας «θέατρο για την προβολή ορισμένων» και διατυπώνουν το ερώτημα γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι, όταν «για πρώτη φορά μια νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή