Θετική η ελληνική συμμετοχή στο MWC15

Θετική η ελληνική συμμετοχή στο MWC15

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό ήταν το πρόσημο από τη συμμετοχή του ελληνικού εθνικού περιπτέρου στο πρόσφατο Mobile World Congress της Βαρκελώνης – αυτό, όμως, δημιουργεί πλέον ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις για το μέλλον και οι προεργασίες για την επόμενη χρονιά πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα!

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της παρουσίασης των «πεπραγμένων» της ελληνικής αποστολής ενώπιων εκπροσώπων των ΜΜΕ, όλων των φορέων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και πολλών στελεχών εταιρειών – μελών του ΣΕΚΕΕ, ο οποίος για τρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε την «απόβαση» στη Βαρκελώνη

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο γεν. διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, έκανε έναν πρώτο απολογισμό της αποστολής, επισημαίνοντας ότι η πολύμηνη προσπάθεια μιας δημιουργικής ομάδας ανθρώπων είχε, θετικό αποτέλεσμα για τα ελληνικά χρώματα: οι πιο έμπειρες εταιρείες που συμμετείχαν και παλαιότερα, είχαν πλήθος προσυμφωνημένων επαφών, οι νεότερες δικτυώθηκαν άμεσα, ενώ οι πολλά υποσχόμενες επαφές ήταν επίσης πολλές, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, της ελληνικής με άλλες αποστολές. Ο γεν. διευθυντής του ΣΕΚΕΕ αναφέρθηκε στην στήριξη της ελληνικής πολιτείας για τρίτη συνεχή χρονιά και σε όλους τους συντελεστές της αποστολής, ευχαριστώντας καθέναν ονομαστικά, για τη συμβολή τους στην επιτυχία της.

Ο αρχηγός της αποστολής, Βαγγέλης Αντωνιάδης, τόνισε ότι φέτος ήταν μια χρονιά καλύτερη από κάθε άλλη στο παρελθόν για το ελληνικό περίπτερο, όμως, επεσήμανε πως – όσο η έκθεση μεγαλώνει και αποκτά μεγαλύτερη σημασία – τόσο δυσκολότερη θα είναι η επίτευξη του στόχου των ελληνικών εταιρειών, να φανούν και να διακριθούν, προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο διεθνές οικοσύστημα. Όσο για την επόμενη χρονιά… «οι ετοιμασίες θα πρέπει να αρχίσουν χθες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της προσπάθειας και ζήτησε ακόμα στενότερη συνεργασία με το σύνολο των μελών του ΣΕΚΕΕ, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα και να μεγιστοποιηθεί η βοήθεια την οποία μπορεί να προσφέρει ο φορέας στον κλάδο, εντός και εκτός του πλαισίου του MWC.

Η Όλγα Χαραλαμπίδη, από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν της Eurobank, εξέφρασε τη χαρά της για την αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΚΕΕ ακόμα μια φορά, στο πλαίσιο του ελληνικού περιπτέρου, προσθέτοντας πως αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, σύντομα…

Η συντονίστρια δράσεων του INNOVATHENS, Σοφία Μανίκα, αποτίμησε θετικά την παρουσία τους στο MWC, αποκάλυψε ότι μπήκαν οι βάσεις για αρκετές συνέργειες (ανάμεσά τους και με την αδελφή-πόλη της Βαρκελώνης). Επίσης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγος που καθιστά τη συγκεκριμένη έκθεση από τις σημαντικότερες και επιτακτική την ανάγκη της συμμετοχής του INNOVATHENS σε αυτή.

Ανανέωση της υποστήριξής τους και στην επόμενη διοργάνωση υποσχέθηκαν, επίσης, η Βικτώρια Ηγουμενάκη, Group Account Director της One Team, που είχε την δημιοιυργική και γραφιστική ευθύνη της αποστολής και ο Χρύσανθος Κοσμάς, εκ μέρους της Earth’s Brands, η οποία τροφοδότησε (κυριολεκτικά!) με εκλεκτά ελληνικά εδέσματα και ποτά την κεφάτη γιορτή του ελληνικού περιπτέρου, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου.

Τέλος, η επίκουρος καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διαφήμισης & Δημ. Σχέσεων, Επικ. Καθηγ. Μπέτυ Τσακαρέστου, παρουσίασε την πολυμελή ομάδα των φοιτητών της, που υποστήριξαν την ελληνική αποστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (με δυο δυναμικότατα μέλη της την Μαριάννα Θωμαδάκη και τον Νικόλα Λάμπρου πανταχού παρόντα στη Βαρκελώνη) τόσο καλά, ώστε να αποσπάσουν τον έπαινο των διοργανωτών, διά στόματος εκπροσώπου του GSMA…

Η προσπάθεια διεύρυνσης του Οικοσυστήματος της Καινοτομίας, όπως εκφράζεται και στο motto της φετινής ελληνικής συμμετοχής στο MWC που ήταν: Growing the Ecosystem – είναι σαφές ότι θα συνεχιστεί, με στόχο αυτός ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος να αποτελέσει σημαντικό δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη της χώρας, βεβαίως μέσα κι από την κατάλληλη όσμωση με το αντίστοιχο διεθνές οικοσύστημα.

Παράλληλα, η επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο φετινό MWC, όπως αναγνώρισαν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σ' αυτήν, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι οι επιχειρηματικοί φορείς, η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά και να προσφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας, κάνοντας τη διαφορά που όλοι αναζητούμε.

Το ελληνικό περίπτερο υποστηρίχθηκε από την ελληνική Πολιτεία μέσω του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων, και είχε ως συνδιοργανωτή το Enterprise Greece, το οποίο στηρίζει ένθερμα την ελληνική παρουσία στις διεθνείς εκδηλώσεις της τεχνολογικής πρωτοπορίας. Επίσης, σημαντική ήταν και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η χορηγία της Eurobank, η χορηγία γεύσης της Earth’s Brands, η υποστήριξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την One Team, τη Softweb και την Ericsson Hellas, η συνεργασία με την ΕΕΚΤ αλλά και τους λοιπούς καινοτομικούς συνδέσμους της Μικροηλεκτρονικής (ΕΝΕΒΗ), Αεροδιαστημικής (ΕΒΙΔΙΤΕ), Βιοτεχνολογίας (H-bio), Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) και την ΕΕΛ/ΛΑΚ συνέβαλαν, επίσης, στην επιτυχημένη παρουσία της φετινής ελληνικής αποστολής.

Αναλυτικότερη παρουσίαση των εταιρειών και φορέων που συμμετείχαν στο φετινό MWC θα γίνει στο πλαίσιο του Mobility Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 2 Απριλίου 2015.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή