Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το κείμενο της δανειακής σύμβασης

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το κείμενο της δανειακής σύμβασης

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η δημοσίευση από τον Αντώνη Σαμαρά, του πλήρους κειμένου της απόφασης για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο. Την μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνούμενη να συμμορφωθεί με το μνημόνιο διακινδυνεύει να ρίξει τη χώρα στα βράχια, ενώ από την άλλη την κατηγορεί ότι υπέγραψε μνημόνια και τα κρατάει κρυφά!», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή την τοποθέτησή του αρχηγού της ΝΔ ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε».

«Κατανοούμε την υπαρξιακή αγωνία του αλλά οι δήθεν αποκαλύψεις που έκανε σήμερα δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά», υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση επέκτεινε την προηγούμενη δανειακή σύμβαση. Αυτό το γνωρίζουν όλοι από την 20η Φλεβάρη και μετά. Το δε κείμενο που δήθεν αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς ήταν αναρτημένο από το τέλος Φεβρουαρίου στο διαδίκτυο!».

«Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός. Ας μην ψάχνει για συνενόχους στην πολιτική του ο κ. Σαμαράς. Το «ουδείς αναμάρτητος» είναι αποκλειστικότητά του.

Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει  πολύ καλά ποιός διαπραγματεύεται σήμερα για να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας και ποιος καραδοκεί στη γωνία και εύχεται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια, μήπως και καταφέρει να διασωθεί στην ηγεσία του κόμματός του», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Να τελειώσει η κυβέρνηση με τα ψέματα, γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Καραγκούνης επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της ΝΔ πως η κυβέρνηση «έχει υπογράψει μνημόνιο που το κρατά κρυφό και που δεν μπορεί να το εφαρμόσει γιατί φοβάται τους δικούς της», απαντώντας έτσι και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη πως το κείμενο της συμφωνίας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο.

«Ως προς τις ανοησίες περί διαδικτύου, ακόμα και ο δικός τους αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι δεν υπάρχουν δικές τους υπογραφές στην επέκταση της συμφωνίας. Να, όμως, που υπάρχουν και φαρδιές πλατιές μάλιστα. Μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν υπογράψει το μνημόνιο. Να που η σύμβαση συνδέεται ρητά και άμεσα με το μνημόνιο, πράγμα που το υπογραμμίζουν σε επιστολές τους και οι οργανισμοί της τρόικας» τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ προκάλεσε νέα δήλωση του κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε:

«Την Αξιωματική αντιπολίτευση την έπιασε ο πόνος να αποδείξει ότι η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πολιτική της. Ματαιοπονεί. Όλοι μπορούν να συγκρίνουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά.

Αν ανησυχεί ότι το κυβερνητικό της έργο, δηλαδή οι αυξήσεις στη φορολογία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έμεινε ημιτελές, καλώς ανησυχεί. Αφού ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ας προετοιμάσει την Κοινοβουλευτική της ομάδα να ψηφίσει και άλλα τόσο «μνημονιακά» μέτρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή