Ντράγκι: Η ΕΚΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεταρρυθμίσεις

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεταρρυθμίσεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατά ορισμένους, η ΕΚΤ λειτουργεί αποθαρρυντικά για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Εμείς, όμως, έχουμε την άποψη ότι δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις αυτές».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας την Πέμπτη από το βήμα της ιταλικής Βουλής στις επικρίσεις για την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Ντράγκι έκανε λόγο, παράλληλα για μη τήρηση, επανειλημμένα, των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης, κάτι που, όπως υπογράμμισε «έχει θέσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη υπό πίεση».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς κυρίως κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ο επικεφαλής της εκτίμησε ότι θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σήμερα πιο ευνοϊκές από ό,τι τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις που κατατείνουν στο ότι «η ασθενική και ανισόμετρη οικονομική ανάκαμψη μπορεί να αποκτήσει ισχύ και σταθερότητα».

«Η Ευρωζώνη δεν σχεδιάστηκε ως ένας χώρος στον οποίο συνυπάρχουν διαρκείς οφειλέτες και διαρκείς δανειστές», σημείωσε ακόμη, ενώ, παράλληλα χαρακτήρισε το ύψος του ποσού των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών ως έναν παράγοντα που έχει που «έχει παραλύσει τον δανεισμό και δημιουργεί ένα εμπόδιο για την επάνοδο στην ανάπτυξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή