Κατέρρευσε κτίριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν (video)

Κατέρρευσε κτίριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν (video)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πενταόροφο κτίριο κατέρρευσε μετά από έκρηξη περίπου στις 3 μ.μ τοπική ώρα (10 μ.μ ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μανχάταν. 

Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και απειλεί και γειτονικά κτίρια, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής τέσσερα κτίρια έχοουν ήδη καταστραφεί από την πυρκαγιά. 

Η μέχρι στιγμής επίσημη πληροφόρηση κάνει λόγο για τρεις σοβαρά τραυματίες ανάμεσα σε τουλάχιστον 12 τραυματισμένους, ενώ το Reuters αναφέρει ότι οι πρώτες βοήθειες προσφέρθηκαν σε τουλάχιστον έξι άτομα και δύο πυροσβέστες. 

Πρώτη εκτίμηση μετά από έρευνα για τα πιθανά αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δείχνει πως πρόκειται για έκρηξη, η οποία σχετίζεται έκρηξη αερίου. Νωρίτερα μάλιστα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης ανέφερε πως πιθανή αιτία της έκρηξης να είναι διαρροή αερίου, ωστόσο κάτι τέτοιο «δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», όπως έσπευσε να σημειώσει. 

Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή East Village και σε γειτονιά όπου υπάρχουν κυρίως μικρές επιχειρήσεις, εστιατόρια και διαμερίσματα. 

Ακόμη, η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την "seven-alarm fire", κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί της. 

«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο. «Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή