Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο για δεύτερη συναπτή ημέρα σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η Σαουδική Αραβία κατά της Υεμένης, καθώς επανέφερε ένα κλίμα ανησυχίας για τον κίνδυνο να διακοπεί η προσφορά από τη Μέση Ανατολή. Ετσι αργά το βράδυ, το Brent κυμαινόταν στα 56,93 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ στα 51,11 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησε νευρικότητα εξαιτίας όχι μόνο της κρίσης στην Υεμένη, αλλά και των πληροφοριών που δίνονται στη δημοσιότητα για την αεροπορική τραγωδία της Germanwings και οδήγησαν σε πτώση τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Ενδεικτική η πορεία της μετοχής της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, που σημείωσε πτώση 2,88%, της Air France-KLM με απώλειες 1,28% και της IAG, ιδιοκτήτριας εταιρείας των British Airways και Iberia, που έκλεισε με απώλειες 3,37%. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 1,37%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με υποχώρηση 0,18%, ο CAC 40 της Γαλλίας με υποχώρηση 0,29%, ο FTSE MIB του Μιλάνου με υποχώρηση 1,06% και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης με υποχώρηση 0,1%. Ανοδικά κινήθηκε, αντιθέτως, το ευρώ που έφθασε σε υψηλά τριών εβδομάδων στα 1,1052 δολάρια για να υποχωρήσει αργότερα στο 1,0858 δολάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή