Το 75% της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» περνάει στις πιστώτριες τράπεζες

Το 75% της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» περνάει στις πιστώτριες τράπεζες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πιστώτριες τράπεζες θα περάσει το 75% της εταιρείας Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων της. Αυτό προβλέπει η συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης που υπέγραψε η εταιρεία Νηρεύς με τις τράπεζες ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Επί της ουσίας, μετά τη Σελόντα, μία ακόμη από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών, με απώτερο σκοπό την πώληση ή τη συγχώνευσή της με άλλη ομοειδή επιχείρηση. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Νηρεύς, προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εταιρεία Νηρεύς, η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει τα ακόλουθα:

• Κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων ποσού έως 58.600.000 ευρώ με έκδοση νέων μετοχών της εταιρείας Νηρεύς και τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή, υπέρ των πιστωτριών τραπεζών, που αναμένεται να αποδώσει συνολικά ποσοστό ιδιοκτησίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στις πιστώτριες περί το 75%. Σήμερα, ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Νηρεύς, Αρ. Μπελλές, διαθέτει το 21,16%, το 23,68% ανήκει στο fund Linnaeus Capital Partners και το 5,38% στον κ. Ν. Χαβιαρά. Αν και δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιο θα είναι το ποσοστό που θα κατέχουν οι παραπάνω μετά την κεφαλαιοποίηση των δανείων, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό του κ. Μπελλέ θα υποχωρήσει στο 5,5%.

• Εκδοση κοινών εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων ύψους έως 94.552.126 ευρώ και επιτόκιο Euribor +4,25%.

• Εκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 24.466.293 ευρώ δεκαετούς διάρκειας, με επιτόκιο 1% και τιμή μετατροπής 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

• Η εταιρεία Νηρεύς θα προχωρήσει στην έναρξη διαδικασιών συγχώνευσής της με απορρόφηση της θυγατρικής κατά 26,45% εταιρείας Sea Farm Ionian A.E. καθώς και σε επιμέρους εταιρικές πράξεις εντός του oμίλου που στοχεύουν στον εξορθολογισμό της δομής του.

Ως προς το υφιστάμενο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Νηρεύς θα προτείνει στους ομολογιούχους δανειστές να εναρμονισθούν οι βασικοί όροι αυτού με τους όρους του νέου ΜΟΔ. Στις 30/9/2014 το υπόλοιπο του εν λόγω ΜΟΔ ανερχόταν σε 23,9 εκατ. ευρώ.

Αυτό, πάντως, που δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη είναι ποιος θα αναλάβει το μάνατζμεντ της εταιρείας μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή