Στην ΤτΕ 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

Στην ΤτΕ 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμένεται να εγκριθεί εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων η πρόταση της περιφερειακής αρχής για το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα μεταφερθούν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά της περιφέρειας Αττικής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρονται εσπευσμένα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Δημόσιο -που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση- μέσω της έκδοσης repos. Ωστόσο, ο εισηγητής από την πλευρά της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος τόνισε ότι δεν υποκρύπτεται τίποτα διαφορετικό από την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών της.

Συγκεκριμένα, το σύνολο του ποσού που διαθέτει η Περιφέρεια ως αποθεματικό είναι 343 εκατ., εκ των οποίων τα 233 βρίσκονται σε προθεσμιακές καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες αλλά τα 110 βρίσκονται διάσπαρτα σε συνολικά 99 λογαριασμούς άτοκα. «Ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτά τα χρήματα σε ένα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος για να έχουν μεγαλύτερο επιτόκιο» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Καραμάνος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα κατατεθούν συνολικά στην τράπεζα που θα προσφέρει το μεγαλύτερο επιτόκιο. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο πρέπει το περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για ένα τέτοιο θέμα τονίζοντας «δεν πείθομαι, δεν λέτε την αλήθεια».

Παράλληλα υπέρ της μεταφοράς 120 εκ. ευρώ στην ΤτΕ τάχθηκε χθες, το δ.σ. του ΟΑΕΔ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετατροπή τους σε κρατικά ρέπος. Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη, καθώς κατά ψήφισε μόνο το μέλος του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) από τα 4 μέλη της ΓΣΕΕ στη διοίκηση του Οργανισμού, ενώ τα υπόλοιπα 3 μέλη δήλωσαν «παρών». Στην ΤτΕ θα μεταφερθούν 50 εκατ. από τα συνολικά 133 εκ. που διαθέτει ο ΟΑΕΔ στον Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης, 15 εκατ. από τα 65 εκ. του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής και 55 από τα 137 εκ. του Λογαριασμού του ΕΣΠΑ. Βάσει του σκεπτικού στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση, θα δοθούν ποσά που δεν είναι προς επένδυση ή προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή