Τα πλάνα Μαρκαριάν ενόψει Ουγγαρίας

Τα πλάνα Μαρκαριάν ενόψει Ουγγαρίας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα του πρόωρου τελικού πλησιάζει, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής μας στην Αυστρία για τον αγώνα δίχως αύριο με την Ουγγαρία που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Βουδαπέστη (ώρα έναρξης, 21.45).

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα. Προκειμένου να κατακτήσουν το τρίποντο, οι διεθνείς χρειάζεται να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Ολοι όσοι ζουν από κοντά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υποστηρίζουν πως η παρουσία του Σέρχιο Μαρκαριάν έχει αλλάξει το κλίμα και έχει γεμίσει με πίστη τους ποδοσφαιριστές για το «διπλό» στην Ουγγαρία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός φαίνεται ότι έχει καταλήξει στους έξι από τους ένδεκα του αρχικού σχήματος. Σε σύστημα 4-3-3 τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, ακραίος αμυντικός ο Τοροσίδης (αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα παίξει δεξιά ή αριστερά), στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς, ενώ στην επίθεση αριστερά θα κινείται ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Τις υπόλοιπες θέσεις διεκδικούν οι Βύντρα και Σταφυλίδης για το άλλο άκρο της άμυνας), ενώ οι Σάμαρης, Κατσουράνης, Κονέ, Λαγός, Ταχτσίδης και Φορτούνης είναι οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Οι Φετφατζίδης, Γιαννιώτας και Καρέλης «φλερτάρουν» για μια θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα της Εθνικής δεν έχουν τελειωμό. Τη στιγμή κατά την οποία ο Βαγγέλης Μόρας ξεπερνούσε τις ενοχλήσεις στο αριστερό γαστροκνήμιο, προσβλήθηκε από ίωση, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η παρουσία του στην αποστολή του αγώνα της Βουδαπέστης.

Για την προετοιμασία επί αυστριακού εδάφους και το κρίσιμο ραντεβού με τους Ούγγρους, μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης: «Κρίνοντας την πορεία μας μέχρι τώρα, έγιναν λάθη που καλό είναι να κρατήσουμε στο μυαλό μας για να μην επαναληφθούν. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο με τον κ. Μαρκαριάν που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και την ψυχολογία του Ελληνα ποδοσφαιριστή έχοντας δουλέψει στο παρελθόν στη χώρα μας. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την αλλαγή προπονητή για να πετύχουμε ένα restart κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας μας».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοπής της πίτας της Εθνικής που έγινε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή στην Αυστρία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε στους διεθνείς: «Με τους περισσότερους γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που ήταν στην Εθνική ομάδα των Παίδων. Στο ματς που μας περιμένει, που σας περιμένει να αγωνιστείτε -είτε θα είστε στην ενδεκάδα είτε θα είστε στον πάγκο- εξίσου όλοι θα πρέπει να καταβάλετε τη μέγιστη προσπάθεια, ούτως ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είστε παλικάρια όλοι και θα δώσετε την ψυχή σας γι’ αυτόν τον σκοπό. Εύχομαι η χρονιά του 2015 να είναι καλή. Να είναι καλύτερη και από την προηγούμενη. Να μας δώσει χαρές. Να είστε υγιείς και ετοιμοπόλεμοι για την κάθε μάχη που θα χρειάζεται να δίνετε ούτως ώστε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και της Εθνικής μας ομάδος». Το φλουρί έπεσε στον Βασίλη Τοροσίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή