Χορός για τις αντιθετικές όψεις της γυναικείας φύσης

Χορός για τις αντιθετικές όψεις της γυναικείας φύσης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Rootless Root συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν και να μας κάνουν πολύ περήφανους. Σε λίγο καιρό θα συναντήσουν τον διάσημο χορογράφο Ακραμ Καν, που μόλις απολαύσαμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, για να αυτοσχεδιάσουν μαζί του στο Λονδίνο (!)

Ομως, για τώρα, εν μέσω της συνεχόμενης περιοδείας τους ανά την Ευρώπη (και πού δεν έχουν εμφανιστεί…) βρίσκονται κοντά μας, οπότε ας σπεύσουμε να τους δούμε. Εως την Κυριακή (29/3), λοιπόν, παρουσιάζουν στο Σύγχρονο Θέατρο το δυναμικό σόλο «W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory) της Λίντας Καπετανέα, η οποία είναι συνιδρύτρια της ομάδας με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ. Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών πέρυσι και πήγε πολύ καλά. Στο «W Memorabilia», η τραγική ηρωίδα Φαίδρα γίνεται το έδαφος πάνω στο οποίο διερευνώνται αντιθετικές και αντικρουόμενες όψεις της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος.

«Καθώς δημιουργούσαμε το Phaedra’s Laboratory, εγκαταλείψαμε την ανάγκη να παρουσιάσουμε κάτι με ιδιαίτερα αρθρωμένη μορφή, όμορφο ή με τη φιλοδοξία να είναι αρεστό. Είναι μάλλον μια παρουσίαση της ιδέας παρά μια παρουσίαση του τελικού προϊόντος. Δεν είναι όμως και ένα work in progress ή ένα πείραμα που θα επιθυμούσαμε να κρύψουμε κάτι από πίσω» λένε οι δύο χορογράφοι, που είναι ζευγάρι και στη ζωή και γνωρίστηκαν τον καιρό που χόρευαν μαζί στην ομάδα του γνωστού πρωτεργάτη του σύγχρονου χοροθεάτρου, Βιμ Βαντεκέιμπους. Οι Rootless Root είναι πλέον δημοφιλείς στο εξωτερικό και ήταν υποψήφιοι για το Total Theatre Award 2008 στην κατηγορία της καλύτερης νέας ομάδας, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ενώ έχουν τιμηθεί με το Sazka Award 2008, το σημαντικότερο βραβείο χορού στην Τσεχία και με το Herald Angel Award 2009, πάλι στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

​​Εως και τις 29/3. Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210-34.64.380.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή