Απόφοιτοι της Λεοντείου σε ένα ξεχωριστό reunion

Απόφοιτοι της Λεοντείου σε ένα ξεχωριστό reunion

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To reunion των αποφοίτων ενός σχολείου αφορά αποκλειστικά και μόνον τους αποφοίτους. Εκτός αν πρόκειται για ιστορικά σχολεία, με μεγάλη ιστορία, απ’ όπου έχουν αποφοιτήσει άνθρωποι που ήδη έχουν κάνει τη δική τους ξεχωριστή πορεία στη διαδρομή που διάλεξαν. Και όταν αυτά τα σχολεία λειτουργούν με τρόπο που διαμορφώνει, πολιτιστικά και πολιτισμικά, όχι μόνο όσους φοιτούν στις αίθουσές του. Ενα τέτοιο σχολείο είναι το Λεόντειο (με τα δύο παραρτήματα, στη Νέα Σμύρνη και στα Πατήσια). Η ιστορία αυτού του σχολείου ξεπερνά τα 150 χρόνια.

Από τον περασμένο Ιούνιο λειτουργεί στο κτίριο της οδού Νεϊγύ 17, στα Ανω Πατήσια, ένα διαφορετικό μουσείο, ανοιχτό σε μαθητές, γονείς, αποφοίτους της Λεοντείου, φιλότεχνους, εκπαιδευτικές κοινότητες, μελετητές και ευρύ κοινό: το Μουσείο των Μαριανών Αδελφών (Musee des Freres Maristes & du Lycee Leonin), τη μουσειολογική μελέτη του οποίου επέβλεψε η Λουίζα Καραπιδάκη. Ενα μουσείο που έγινε γεγονός, χάρη στη χορηγία της Ενωσης Αποφοίτων της Λεοντείου, και στεγάζεται σ’ ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας, που συμπληρώνει κι αυτό 100 χρόνια ζωής. Ενας πολιτιστικός φορέας, πολύτιμος ως προς τη μοναδικότητα της συλλογής του. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και τα έργα των επιφανών αποφοίτων που τίμησαν και τιμούν τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Και δεν είναι λίγοι. Οι Αλέξης Ακριθάκης, Βασίλης Αλεξάκης, Χρήστος Βακαλόπουλος, Γιάννης Βούρος, Κώστας Γκιμοσούλης, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Σπύρος Ιακωβίδης (ο ακαδημαϊκός που δεν είναι πια στη ζωή), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Λουκάς Καρυτινός, Φρέντυ Κάραμποτ, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Γιώργος Λούκος, Γιώργος Μαρίνος, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μαυρίκιος, Ζακ Μεναχέμ, Ευάγγελος Μουτσόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Βασίλης Νικολαΐδης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Γιάννης Παππάς (ο γλύπτης), Μίμης Πλέσσας, Αντώνης Φωστιέρης, Δημήτρης Χαρισιάδης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Περικλής Χούρσογλου, κ.ά.

Αύριο Σάββατο, 28 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα και μετά, όσοι αποφοίτησαν από το Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης από το 1962 ώς το 1985 θα συναντηθούν ξανά στους χώρους του παλιού σχολείου τους. Για να θυμηθούν όσα και όσους τους βοήθησαν ν’ ακολουθήσουν τη διαδρομή της ζωής τους στην τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή