«Ποδαρικό» με ιπποδρομιακό στοίχημα για το νέο ΤΑΪΠΕΔ

«Ποδαρικό» με ιπποδρομιακό στοίχημα για το νέο ΤΑΪΠΕΔ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 20ετής παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος θα αποτελέσει την πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΪΠΕΔ, στην πρώτη του συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση, ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα και αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επίσης, παρείχε προς τον σκοπό αυτό εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. Στέργιο Πιτσιόρλα (φωτ.), για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η οποία εγκρίθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Το ΤΑΪΠΕΔ προτίθεται να προσκαλέσει στο προσεχές διάστημα τον πλειοδότη να υπογράψει τη σύμβαση» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο, ύστερα από κοινή εισήγηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, έκανε αποδεκτή τη μείωση των αποδοχών τους κατά 30%.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μπιλ Μάρεϊ, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο στελέχη του Ταμείου είπαν ότι η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης στην 70ετή ιστορία του. Ο ίδιος εξέφρασε το παράπονο, μάλιστα, ότι δεν τηλεφώνησαν προς επιβεβαίωση της πληροφορίας. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, πάντως, οι «χειρότεροι πελάτες» του ΔΝΤ είναι εκείνοι που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο, και αυτή τη στιγμή η λίστα περιλαμβάνει μόνο τρεις χώρες: τη Σομαλία, το Σουδάν και τη Ζιμπάμπουε. Μακάρι  η  short  list  με  τις αφρικανικές χώρες να μη διευρυνθεί προς την Ευρώπη.

Συζήτηση μόνο για ΣΔΙΤ

Εάν οι Βρετανοί σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, αυτές δεν θα πρέπει να αφορούν δημόσια περιουσία, παρά μόνο εάν πρόκειται να συμπράξουν με το Δημόσιο. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε χθες με τον Βρετανό πρέσβη Τζον Κίτμερ, επανέλαβε μεν την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε δε ότι αναζητούνται νέες πηγές χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η περίφημη «εργαλειοθήκη» που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, είναι του ΟΟΣΑ (και όχι της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή) και η οποία θα επανεξετασθεί.

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Lamda

Τον κ. Τάσο Γιαννίτση, πρώην υπουργό επί κυβέρνησης Σημίτη, εξέλεξε στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development. Ο κ. Γιαννίτσης αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Πέτρο Καλαντζή, ο οποίος παραιτήθηκε. Παράλληλα, τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., Θεοδώρας Ζερβού, η οποία επίσης παραιτήθηκε, καταλαμβάνει και η κ. Ευγενία Παΐζη. Υπενθυμίζεται πως από χθες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Lamda Development θα παρακολουθεί ως παρατηρητής ο κ. Ακσάι Σα, εκπροσωπώντας τα επενδυτικά κεφάλαια της GSO Capital Partners (μέλους του ομίλου της Blackstone), που έχουν αποκτήσει συμμετοχή στην εισηγμένη.

Ολοένα και νεότεροι πλέον οι συνταξιούχοι

Τις αντιφάσεις του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και τις μεγάλες διακυμάνσεις αναφορικά με το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων και την ηλικία των δικαιούχων, καταδεικνύει και τον Μάρτιο το σύστημα Ηλιος. Μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στα στοιχεία, ο τέως υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης πανηγύριζε ότι το μέσο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται σε 960 ευρώ, ενώ ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δ. Στρατούλης (φωτ.) διαμαρτύρεται ότι το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας (665 ευρώ). Οπως κι αν διαβάζει κανείς τα στοιχεία, πάντως, διαπιστώνει ότι κάτω από 60 ετών είναι το 15% των συνταξιούχων, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (27%) είναι μικρότερος από 65 ετών. Υπό το βάρος και τον φόβο επερχόμενων αλλαγών μάλιστα, το 53,67% των νέων συνταξιούχων, όσων δηλαδή έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη τον Μάρτιο, είναι κάτω των 61 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή