Το «Ποτάμι» συνεχίζει τη μετωπική με ΣΥΡΙΖΑ

Το «Ποτάμι» συνεχίζει τη μετωπική με ΣΥΡΙΖΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες το «Ποτάμι», με αφορμή τις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους εάν οι δανειστές μας δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το επικίνδυνο γαϊτανάκι της ρήξης», κατήγγειλε το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του πως βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. «Λίγες ώρες μετά το “ηρωικό” πρωτοσέλιδο της κομματικής τους εφημερίδας “Αυγή”, σύμφωνα με το οποίο “λεφτά υπάρχουν”, η κυβέρνηση ομολογεί ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” και ότι η χώρα δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τις οποίες επανειλημμένως έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας», ανέφερε η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως. Επιπλέον δε, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τουλάχιστον «παράδοξο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με στάση πληρωμών μέσω ενός non paper, λίγες ημέρες μετά τις συναινετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα παρουσία της κυρίας Μέρκελ και λίγο πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup», και κατέληξε με μια καθ’ όλα δυσοίωνη διαπίστωση: «Είναι προφανές», τόνισε, «ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει τις μεταρρυθμίσεις που τόσο καιρό συζητούσε με τους εταίρους μας και ρίχνει μπαταριές στον αέρα, όπως άλλωστε κάνουν τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του οικονομικού της επιτελείου».

Σημειώνεται ότι και νωρίτερα χθες το «Ποτάμι» είχε προβεί σε μια «φωτογραφική» καταγγελία κατά του πρωθυπουργού, κατονομάζοντας έναν σύμβουλό του, για να θέσει στον Αλ. Τσίπρα σειρά ερωτημάτων. Συγκεκριμένα, η Σεβαστουπόλεως αξίωσε δημοσίως να μάθει τους λόγους που ο κ. Τσίπρας διόρισε ως «ειδικό σύμβουλο στο γραφείο Τύπου της γενικής γραμματείας του» τον κ. Γιάννη Αλμπάνη, υπογραμμίζοντας ότι το εν λόγω στέλεχος μόλις προ ημερών υπέγραψε άρθρο σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο» και επιχειρηματολογώντας για τα «πλεονεκτήματα» της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Πώς θα ερμηνευόταν, αλήθεια, από την κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κ. Μέρκελ ή του κ. Γιουνγκέρ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit;», αναρωτήθηκε ρητορικά το «Ποτάμι» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει αν συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Αλμπάνη ή αν απλώς κάνει διορισμούς για να βολέψει γενικώς όλα τα κομματικά του στελέχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή