Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι, με απόφαση της ιδίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την διακδίκηση των γερμανικών οφειλών, τη συγκρότηση της οποίας –ως γνωστόν- αποφάσισε πρόσφατα η Πρόεδρος της Βουλής.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ακόμα οι έξι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου (Αλ. Μητρόπουλος, Ι.Μπαλάφας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νικ. Κακλαμάνης, Σπ. Λυκούδης, Γ. Λαμπρούλης), καθώς και οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου, Ευη Καρακώστα, Γερ. Μπαλαούρος, Ι. Σταθάς, Ι. Κεφαλογιάννης, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μαυραγάνης και Δημ. Κωνσταντόπουλος.

«Αντικείμενο της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης, με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα επισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για την διεκδίκηση των οφειλομένων, και τη συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σε αυτή την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης προς το σκοπό αυτό πραγματοποίησης επαφών με άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με ευρωπαϊκά και διαθνή όργνα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και της διοργάνωσης συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα αυτό», σημειώνεται στη σχετική απόφαση της Προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως η 15η Ιουλίου έχει προσδιοριστεί ως κατ’ αρχήν διορία προκειμένου η εν λόγω Επιτροπή να υποβάλει το πόρισμα των εργασιών της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή