Bασιλική Καραγιάννη, «Βασίλισσα της Νύχτας» στην Βασιλική Οπερα της Δανίας

Bασιλική Καραγιάννη, «Βασίλισσα της Νύχτας» στην Βασιλική Οπερα της Δανίας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών συχνά περνούν απαρατήρητες στη χώρα μας. Αν σκεφτεί κανείς τον σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε εξαίρετους σολίστ από όλον τον κόσμο που διεκδικούν ή ονειρεύονται ένα ρόλο σε μία παραγωγή κάποιου μεγάλου λυρικού θεάτρου, γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλη επιτυχία είναι να κερδίσει κάποιος με το σπαθί του ένα ρόλο.

Οπως η Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο κολορατούρα της Λυρικής Σκηνής, από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες των τελευταίων ετών. Την Κυριακή 29 Μαρτίου, συμμετέχει στη νέα παραγωγή του «Μουσικού Αυλού» του Μότσαρτ που ανεβάζει η Βασιλική Οπερα της Δανίας για να τιμήσει την επέτειο των 10 χρόνων του νέου κτιρίου της Οπερας της Κοπεγχάγης.

Η Βασιλική Καραγιάννη θα τραγουδήσει τον ρόλο της «Βασίλισσας της Νύχτας», έναν εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο, τον οποίο όμως κατέχει πλήρως και τον έχει τραγουδήσει πολλές φορές καθώς ταιριάζει όχι μόνο στη φωνή της αλλά και στις ερμηνευτικές-υποκριτικές της ικανότητες. Την παραγωγή του «Die Zauberflote» στην Κοπεγχάγη θα διευθύνει ο Wolfgang Wengenroth με την φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Marco Arturo Marelli, ο οποίος δημιουργεί ολικά γεγονότα επί σκηνής, με υψηλού επιπέδου θεατρικότητα και συμβολισμό.

H Βασιλική Καραγιάννη κέρδισε αυτήν την τιμητική συμμετοχή στην Βασιλική Οπερα της Δανίας χωρίς οντισιόν καθώς είναι γνωστή στην Ευρώπη και από άλλες ιδιαίτερα επιτυχημένες ερμηνείες σε μεγάλες παραγωγές. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της ήταν ο ρόλος της Ολύμπια στα «Παραμύθια του Χόφμαν» που τραγούδησε το 2012 στη Σκάλα του Μιλάνου προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού. Και αυτός ο ρόλος ταιριάζει απόλυτα στη φωνή της και αν την ακούσει κανείς να τον ερμηνεύει αισθάνεται ότι βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Κατά σύμπτωση, και αφού είχε κλείσει η συμφωνία για την εμφάνισή της στην Κοπεγχάγη, η Βασιλική Καραγιάννη συναντήθηκε μουσικά με την Καμεράτα της Βασιλικής Οπερας της Δανίας (η οποια απαρτίζεται από τους κορυφαίους μουσικο΄θς της ορχήστρας της Οπερας), το περασμένο καλοκαίρι στην Ερμούπολη, στη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, στο οποίο είναι καλλιτεχνικός διευθυντής ο βιολονίστας Γιάννος Μαργαζιώτης.

Η Βασιλική Καραγιάννη έχει τη στόφα μιας ξεχωριστής προσωπικότητας στη σκηνή. Διαθέτει το χάρισμα μίας εξαιρετικής εμφάνισης που την αναδεικνύει η ευγένεια του χαρακτήρα της και η σκληρή δουλειά. Οταν αρχίζει να τραγουδάει, όλα τα άλλα ησυχάζουν. Η ίδια, όπως και πολλοί ακόμη λυρικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα που δέχονται ιδιαίτερα τιμητικές προτάσεις και προσκλήσεις από κορυφαία θέατρα, αξίζουν κάθε υποστήριξη. Στη «Βασίλισσα της Νύχτας», η Βασιλική Καραγιάννη δείχνει όλο το ταλέντο της.

Πληροφορίες: https://kglteater.dk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή