Κάλεσμα για δράση από τους «Πυρήνες της φωτιάς»

Κάλεσμα για δράση από τους «Πυρήνες της φωτιάς»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κείμενο σχετικά με την απεργίας πείνας που πραγματοποιούν από την 2α Μαρτίου ανάρτησαν χθες στο διαδίκτυο τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζουν «πραξικόπημα» την απόφαση προφυλάκισης της 60χρονης μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου και της 26χρονης συντρόφου του τελευταίου, ενώ κάνουν λόγο για «νέες μεθόδους συναισθηματικού εκβιασμού ενάντια στους αιχμάλωτους αναρχικούς αντάρτες πόλης».

Σχετικά με την εξέλιξη της απεργίας γράφουν ότι «ή απελευθερώνουν τους συγγενείς μας, ή αντιμετωπίζουν την ανάφλεξη της κοινωνικής ειρήνης» και επιτίθενται στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όσο πιο αόριστη είναι η εξουσία, τόσο πιο απόλυτα κυβερνά». Η επιστολή καταλήγει με κάλεσμα για «επίθεση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας» με το επιχείρημα ότι «η πρόκληση που ρίχτηκε από τον εχθρό με την προφυλάκιση των συγγενών μας μπορεί να απελευθερώσει μια τεράστια δυναμική». Μάλιστα, καλούν τις διάφορες γκρούπες αντιεξουσιαστών να ξεπεράσουν τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες και να «επιτεθούν σε κάθε μορφή εξουσίας». «Εκεί, μέσα στην επίθεση ανακαλύπτει ο καθένας τον εαυτό του και τις επιθυμίες του. Κι αν θέλουμε, αύριο ξαναμαλώνουμε… Σήμερα, όμως, είναι ώρα για αποφάσεις» καταλήγει η επιστολή.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής έχοντας χάσει πάνω από το 17% του αρχικού βάρους τους. Σε δήλωσή του την Πέμπτη ο συνήγορος υπεράσπισής τους κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας των απεργών «οριακή» και είχε καλέσει τη Δικαιοσύνη να «κάμψει την γραφειοκρατία και να παρθεί απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών (σ.σ. σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης των δύο γυναικών) μετά τη θετική πρόταση του εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή