Τρέμεις κι εσύ τις αλλαγές; Να, 5 λύσεις

Τρέμεις κι εσύ τις αλλαγές; Να, 5 λύσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά η ίδια ιστορία. Μα δεν αλλάζει ούτε η παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτή, σου κόβει λίγο την ψαλίδα, άντε ένα δάχτυλο παραπάνω για να πεις ότι έκανες μια αλλαγή, σου κάνει πάλι τη χωρίστρα στη μέση, στα ισιώνει και σε στέλνει στο καλό. Δεν φταίει ο άνθρωπος, εσύ φταις. Εκείνος σου προτείνει να τα κόψεις καρέ, να κάνεις αφέλειες, να πετάξει δύο ανταύγειες αριστερά και δεξιά ή να στα βάψει σε μία ζεστή μελί απόχρωση, αλλά εσύ ούτε αντιδράς ούτε του απαντάς.

Το ξέρεις καλά πως φοβάσαι τις αλλαγές και μεταξύ μας, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα μαλλιά σου. Και την πρώτη φορά που μετακόμισες, δυσκολεύτηκες να δεχτείς την αλλαγή. Και την πρώτη, δεύτερη, τρίτη φορά που παραιτήθηκες για να πας κάπου καλύτερα, πάλι το έκανες με βαριά καρδιά. Για χωρισμούς ούτε λόγο. Ας μη μιλήσουμε και για τις άλλες τις πιο δύσκολες συναισθηματικές αλλαγές που δεν έχεις συνηθίσει ακόμα και ούτε πρόκειται να συνηθίσεις ποτέ.

Κοίτα, εδώ που τα λέμε δεν έχεις κι άδικο. Δεν είναι απλή υπόθεση να βρίσκεσαι μόνη σου μετά από 8 χρόνια σχέσης, ούτε να αλλάζεις αρμοδιότητες στη δουλειά από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή ο προϊστάμενός σου αποφάσισε να κάνει περικοπές και να τα αφήσει όλα “να πέσουν στο κεφάλι σου”. Εδώ σου παίρνει χρόνο να συνηθίσεις μια αλλαγή στο νούμερο του παντελονιού σου, αυτό δεν θα ένιωθες βαρύ και ασήκωτο; Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές κι έτσι οι αλλαγές έχουν τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά τους. Το θέμα είναι πού θες να εστιάσεις.

Ώρα λοιπόν, να ανακαλύψεις 5 λύσεις που θα κάνουν τις αλλαγές της ζωής σου πιο ομαλές, από τα μαλλιά μέχρι τη μετακόμιση και από έναν χωρισμό μέχρι τη δουλειά σου.

 

Διάβασε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή