ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμιμες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής κρίθηκαν οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων), από το Ε» Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, με ισχυρή μειοψηφία όμως από τον πρόεδρο του τμήματος.   

Με σειρά αποφάσεών του   (1031-1035/2015) το δικαστήριο έκρινε περικοπες συνταγματικές και σύμφωνες με την ευρωπαική νομοθεσία κρίνοντας ότι οι περικοπές έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας  και απέβλεπαν στον περιορισμό  των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Εκριναν επισης οτι «δεν αντίκειται στα άρθρα 22 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της  ΕΣΔΑ, ούτε στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 22 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή