Αθήνα – Χανιά πρώτες επιλογές των τουριστών για Πάσχα

Αθήνα – Χανιά πρώτες επιλογές των τουριστών για Πάσχα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα και τα Χανιά βρίσκονται για τους περισσότερους ξένους τουρίστες στις πρώτες επιλογές για τις διακοπές που θα κάνουν στη χώρα μας την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος πέφτει στις 5 Απριλίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από το Ορθόδοξο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Τrivago για αναζητήσεις από τις αρχές του έτους μέχρι τις 15 Μαρτίου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2 και 5 Απριλίου στη χώρα μας από το εξωτερικό. Με βάση τα αποτελέσματα των αναζητήσεων ανά ξένη αγορά για ελληνικές πόλεις το παραπάνω διάστημα οι Γερμανοί επιλέγουν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, οι Δανοί τα Χανιά, οι Ισπανοί, την Αθήνα και τη Μύκονο, οι Ιταλοί την Αθήνα, τα Χανιά και τη Κω, οι Πολωνοί την Αθήνα και τα Χανιά, οι Σουηδοί την Αθήνα και τη Ρόδο και οι Βρετανοί την Αθήνα και τα Χανιά.

Eξάλλου, έρευνα διεξήχθη από τους σπουδαστές του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ Ξυνή Γλυφάδας για το προφίλ του γαστρονομικού τουρισμού στην Αθήνα. Το 93% των συμμετεχόντων απάντησε ότι έχει δοκιμάσει προϊόντα ελληνικής γαστρονομίας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Το ίδιο ποσοστό είπε ότι θα πρότεινε την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα γαστρονομίας σε φίλους και συγγενείς. Το 23% απάντησε ότι δοκίμασε τυριά και γαλακτοκομικά, το 19% λάδι, το 15% κρασί, το 15% γλυκά και το 28% άλλα προϊόντα. Το 47% δοκίμασε τα προϊόντα στα εστιατόρια και το 25% στα ξενοδοχεία. Το 32% δαπάνησε για τις αγορές του έως 15 ευρώ, το 31% μεταξύ 16 και 30 ευρώ, το 19% από 31 έως 45 ευρώ και το 19% από 46 ευρώ και πάνω.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ειδική εκδήλωση από το Ιδρυμα Πύρρος Δήμας, τις αριστοτελικές κοινότητες και τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού όπου θα παρουσιασθεί ο Αριστοτελικός Περίπατος, η πρώτη από τις 8 χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Αθω περιοχής της Χαλκιδικής. Χθες σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ παρουσιάστηκαν οι ολοκληρωμένες δράσεις που πραγματοποιεί ο Προαθωνικός Οργανισμός για την προώθηση του προορισμού, ο οποίος διαθέτει 8.500 κλίνες σε 56 ξενοδοχεία και 200 παραδοσιακά καταλύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή