Βούτσης: «Λύση μόνο εντός της Ε.Ε.»

Βούτσης: «Λύση μόνο εντός της Ε.Ε.»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης δήλωσε σήμερα, Κυριακή πως η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την επιστροφή της χώρας στα Μνημόνια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ρυθμίσεις όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» επέμεινε πως «λύση στο ελληνικό ζήτημα μπορεί και πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ παρατήρησε ότι «η αγανάκτηση για τα Μνημόνια οδηγεί αρκετό κόσμο σε απλουστευτικές θεωρήσεις για τη θέση της χώρας στη διεθνή ‘σκακιέρα’».

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί επιστροφή στα Μνημόνια, ούτε ρυθμίσεις όπως η «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, ούτε την κυριαρχία της λογικής που αξιώνει ισοπεδωτικές ιδιωτικοποιήσεις σε ολόκληρο το οικονομικό φάσμα. «Πολλοί θα ήθελαν νέα μνημόνια. Θα τους απογοητεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η επίτευξη ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους δανειστές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή