Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Δάφνης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Δάφνης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kείμενο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ έξω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης, με αποτέλεσμα να καούν τρία περιπολικά και ένα υπηρεσιακό όχημα, δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σήμερα Κυριακή.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στον Λάμπρο Φούντα, πέντε χρόνια μετά τη συμπλοκή στην περιοχή κατά την οποία σκοτώθηκε, ενώ διαμηνύεται ότι ο αγώνας συνεχίζεται κόντρα στον «ρεφορμιστικό εφησυχασμό» μέσα σε «αριστερό» περιβάλλον.

Ειδικότερα, σχετικά με την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης σημειώνεται: «επιτεθήκαμε στις 28/03 στο Α.Τ. Δάφνης, τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι δολοφόνοι του Λάμπρου, πυρπολώντας 3 περιπολικά κι 1 υπηρεσιακό όχημα. Παρά τον φρουρό που ήταν έξω και μας σημάδευε εύθυβολα, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους που εμείς είχαμε θέσει».

Ακόμη, στο κείμενο γίνεται αναφορά στιε εξαγγελίες της κυβέρνησης:

Όταν υπόσχονται κατάργηση ή αφοπλισμό των ένστολων δολοφόνων ακούγεται να λες πως: "Ο μόνος ένοπλος που αναγνωρίζω είναι ο προλετάριος με το όπλο στο χέρι"

Όταν διαλαλείται (και μόνο…) κλείσιμο των φυλακών νέου τύπου, "εξανθρωπισμός" των ήδη υπάρχοντων, το τέλος των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, η φωνή σου δονεί τον αέρα… ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

    

Όταν προωθείται η άποψη, πως τάχα τίποτα δεν μπορεί πλέον ν'αλλάξει, ότι είναι μάταιη η ρήξη με τους θεσμούς σε "αριστερό" περιβάλλον και να διαδηλώνουμε ήσυχοι υπέρ της κυβέρνησης, πάλι φωνάζεις: ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ… ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή