Λίλι Τζέιμς: Η Σταχτοπούτα από το… Downton

Λίλι Τζέιμς: Η Σταχτοπούτα από το… Downton

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την πρώτη φορά που κάποιος με αναγνώρισε σε μια παμπ, έκλαψα από συγκίνηση… Πήρα αμέσως τηλέφωνο τη μητέρα μου!» μου είπε λάμποντας από χαρά. «Και σήμερα είμαι συγκινημένη. Ποτέ δεν έχω ξαναδώσει τόσο πολλές συνεντεύξεις μαζί…» Ηταν Αύγουστος, στο Λονδίνο, σε μια συνάντηση των ηθοποιών του «Downton Abbey» με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και απέναντί μου είχα τη Lady Rose. Χωρίς τους στενούς κορσέδες και τις φορτωμένες τουαλέτες της… ατακτούλας εξαδέλφης του λόρδου Γκράνθαμ, με ένα κοντό λουλουδάτο φόρεμα και σχεδόν άβαφη, η Λίλι Τζέιμς ήταν ακόμη πιο όμορφη απ’ ό,τι στην οθόνη.

Ανακάλυψη του σεναριογράφου Τζούλιαν Φέλοους, η 25χρονη Αγγλίδα έχει πλέον αποκτήσει μόνιμη θέση στη σειρά-φαινόμενο, που έμελλε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Οπως ο ρόλος της Ελα στη «Σταχτοπούτα» του Κένεθ Μπράνα, ο οποίος την επέλεξε, ανάμεσα σε δεκάδες υποψήφιες, «για τη ζεστή φωνή της, την αίσθηση του χιούμορ, το συνδυασμό τρυφερότητας και δύναμης που διαθέτει». Και μολονότι η ταινία δεν έχει τύχει της πιο θερμής κριτικής -πολλοί βλέποντας την Ελα να ασφυκτιά μέσα στα XXS κοστούμια της, καταγγέλλουν τον Μπράνα ότι προβάλλει ανορεξικά πρότυπα-, η Λίλι έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη.

«Αρχίζω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Ο πατέρας μου θα ήταν υπερήφανος για μένα», λέει. Ο Tζέιμς Τόμσον ήταν ηθοποιός. Αλλά ουδέποτε κατάφερε να ξεχωρίσει. Δούλευε, μάλιστα, ως σερβιτόρος για να ζήσει την οικογένειά του. Και η μοναχοκόρη του, μετά το θάνατό του, το 2008, άλλαξε το επίθετό της σε Τζέιμς, για να τον τιμήσει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή