Βαρουφάκης στην Handelsblatt: Να τελειώσει το παιχνίδι του Μουντζούρη

Βαρουφάκης στην Handelsblatt: Να τελειώσει το παιχνίδι του Μουντζούρη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», στο οποίο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης.

«Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα – με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη – να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη.

«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή