Aπό θαύμα σώθηκαν τρεις διεθνείς της εθνικής ποδοσφαίρου

Aπό θαύμα σώθηκαν τρεις διεθνείς της εθνικής ποδοσφαίρου

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η Εθνική μας ομάδα έκανε την αποτίμησή της για τον αγώνα της Βουδαπέστης με την Ουγγαρία (0-0), ένα τροχαίο που είχαν οι Παναγιώτης Ταχτσίδης, Γιάννης Φετφατζίδης και Βαγγέλης Μόρας στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ήταν λογικό να επισκιάσει τα πάντα.

Οι τρεις διεθνείς είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν χθες απευθείας στη βάση τους στην Ιταλία από την Ουγγαρία, εν αντιθέσει με την υπόλοιπη αποστολή που γύρισε στην Ελλάδα. Είναι μία συνηθισμένη πρακτική για όσους παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό. Αναχωρώντας, λοιπόν, από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η Εθνική στη Βουδαπέστη, στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο το ταξί που τους μετέφερε συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Τόσο οι τρεις διεθνείς μας, όσο και ο οδηγός του ταξί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από το σοβαρό τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.

Στα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα, επικράτησε σύγχυση αναφορικά με την κατάσταση των διεθνών μας. Μάλιστα, η ΕΠΟ χρειάστηκε να δώσει διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Οι Μόρας και Ταχτσίδης παρέμειναν για λίγη ώρα στο νοσοκομείο και εν συνεχεία μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή. Αντιθέτως, ο Φετφατζίδης επειδή είχε ένα κτύπημα στο κεφάλι όπου του έγιναν και ράμματα, παρέμεινε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί, για προληπτικούς λόγους, σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας ήταν σε ανοικτή γραμμή με την ελληνική πρεσβεία στη Βουδαπέστη, όπου χθες το απόγευμα έφθασε ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Βαγγέλης Μαχαίρας. Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Ιταλία ο Γιώργος Καραγκούνης για να μιλήσει από κοντά με τους τρεις ποδοσφαιριστές. Απαντες οι συμπαίκτες τους στην Εθνική επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να ενημερωθούν για την κατάστασή τους.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής, αναμφίβολα το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, παρότι βελτίωσε την εικόνα της.

Στη συνέχεια, οποιαδήποτε άλλη βαθμολογική απώλεια, θα στερήσει και τις μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Η επόμενη υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου, οπότε και η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε. Η ελληνική ομάδα έχει πλέον δύο βαθμούς και είναι ουραγός του ομίλου της. Τα Νησιά Φερόε έχουν τρεις βαθμούς και τέσσερις οι Φινλανδοί. Στην κορυφή βρίσκεται η Ρουμανία με 13 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Βόρειος Ιρλανδία με 12, ενώ η Ουγγαρία έχει οκτώ βαθμούς και καταλαμβάνει την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ.

Για το ντεμπούτο του Μαρκαριάν, μίλησε χθες ο βετεράνος διεθνής αμυντικός, Γιάννης Γκούμας: «Ηταν το πρώτο του παιχνίδι και θέλει να βοηθήσει την Εθνική. Είχε κάποιες σκέψεις και χρησιμοποίησε τους παίκτες που πίστευε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Δευτέρα. Δεν πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες στον κ. Μαρκαριάν, αλλά να του δώσουμε συγχαρητήρια για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα. Αν συγκρίνετε με τα προηγούμενα παιχνίδια, που ήταν ένα έκτρωμα η Εθνική, δεν μπορούμε να του ασκούμε κριτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή