Οι 5 κανόνες μιας ευτυχισμένης σχέσης

Οι 5 κανόνες μιας ευτυχισμένης σχέσης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι αναζητά κάποιος από μια σχέση; Κάποιοι θέλουν αγάπη, κάποιοι θέλουν ασφάλεια, κάποιοι θέλουν συντροφικότητα και κάποιοι τα θέλουν όλα. Ακόμα κι αν αποκτήσετε όλα όσα θέλετε μέσα σε μια σχέση, όμως, δεν θα είστε απαραίτητα ευτυχισμένες. Μια σχέση για να είναι επιτυχημένη και να δίνει στο ζευγάρι ό,τι αναζητά, χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια.

Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ για θέματα σχέσεων, έρευνα του αγγλικού Open University και το Economic & Social Research Council, εξέτασε 5,000 ανθρώπους σε σχέσεις ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης επί δύο χρόνια και βρήκε 5 κοινά στοιχεία σε όλες τις ευτυχισμένες σχέσεις:

1.Αν είστε παντρεμένοι μην κάνετε παιδιά κι αν έχετε παιδιά μην παντρευτείτε! Μια γυναίκα που έχει κάνει παιδιά είναι πιο ευτυχισμένη από μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά και δεν έχει παντρευτεί, όμως όσον αφορά στις σχέσεις τα παιδιά φαίνεται ότι δεν φέρνουν ισορροπία στο ζευγάρι. Σύμφωνα με την έρευνα, τα παντρεμένα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά, έχουν πιο ικανοποιητική σχέση, ενώ οι γονείς που δεν είναι παντρεμένοι είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας.

2.Εκτίμηση/Ευγνωμοσύνη: Οι άνθρωποι που λένε ‘ευχαριστώ’ στους συντρόφους τους συχνά, έχουν πιο ευτυχισμένες σχέσεις. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, όμως τονώνει τόσο την εκτίμηση όσο και την ευγνωμοσύνη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

3.Κοπλιμέντα: Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες χάνουν μέσα στην σχέση την αυτοπεποίθησή τους και αναζητούν περισσότερο την επιβεβαίωση από τον σύντροφό τους. Για αυτό ένα ζευγάρι που ανταλλάσσει συχνά κομπλιμέντα είναι πιο ευτυχισμένο και πιο ικανοποιημένο από την σχέση του.

4.Εμπειρίες: Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που είχαν κάποιες εμπειρίες σε μακροχρόνιες σχέσεις πριν τον γάμο ή την επόμενη σχέση, είναι πιο ευτυχισμένοι εφόσον ξέρουν τα ελαττώματά τους και έχουν μάθει από τα λάθη τους.

5.Ηλικία: Οι άντρες που δήλωσαν πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους ήταν είτε νεαροί είτε πολύ μεγάλοι. Οι άντρες μέσης ηλικίας δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι. Όσο για τις γυναίκες, φαίνεται ότι είναι πιο ευτυχισμένες στη σχέση τους όταν είναι κάτω από 34 χρονών!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή