Μέρκελ: Ολοι δουλεύουμε για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Μέρκελ: Ολοι δουλεύουμε για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την θέση ότι είναι προετοιμασμένη «να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει αυτό που πρέπει και παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο», εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Βloomberg.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε δήλωσή της από το Ελσίνκι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η Γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε ότι «δεν καθοδηγείται από δημοσκοπήσεις που αφορούν την εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

«Αυτό που κάνω από πολιτικής πλευράς, δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες διαφέρουν αρκετά, αλλά μάλλον στο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Αυτή θα είναι μια μακρά διαδικασία συζητήσεων. Όλοι δουλεύουμε για να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει ως μέλος στην Ευρωζώνη».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της και πάλι από την φινλαδική πρωτεύουσα, η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Αθήνα διαθέτει έναν βαθμό ευελιξίας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, όμως πρόσθεσε ότι αυτές θα πρέπει να ικανοποιούν και τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί και πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε. Μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το ποια μέτρα θα επιλέξει να λάβει η κυβέρνηση, όμως τελικά το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Το είδαμε στην Ιρλανδία όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Όμως τελικά πρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα μιλά με τους θεσμούς τώρα. Περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων και θα περιμένουμε την εκτίμηση των θεσμών».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή