Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ, δηλώνει ο Μαρκ Μόμπιους

Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ, δηλώνει ο Μαρκ Μόμπιους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ εμφανίστηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Templeton Asset Management, Μαρκ Μόμπιους, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα. Μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις σε σχέση με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ σε σχέση με αυτές που είχε κάνει μία εβδομάδα πριν, έκανε χθες και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, δίνοντας πιθανότητα μία στις τρεις, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο’ Νιλ, έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση από την πλευρά της Αθήνας, με τη διαπραγμάτευση να θυμίζει «μονομαχία».

Μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Eurobank, ο αντιπρόεδρος της Templeton εξέφρασε βεβαιότητα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, προτρέποντας παράλληλα την Ελλάδα να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδυτών. Στο μέτρο μάλιστα που θα προχωρήσει η συμφωνία με τους θεσμούς, εκτίμησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα προσελκύσουν και κεφάλαια από ευρωπαϊκά private equity, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι θα κοιτούσε «με ενδιαφέρον μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καλό μάνατζμεντ». Ο κ. Μόμπιους άσκησε κριτική στην τρόικα, επισημαίνοντας ότι «έκανε λάθη», αλλά σιγά σιγά συνειδητοποίησε ότι πρέπει να δοθεί ανάσα στη χώρα.

Την εκτίμηση πως «κάποια στιγμή κάποιος θα υποχωρήσει» έκανε ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο’ Νιλ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ως «παιχνίδι πόκερ». Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο κ. Ο’ Νιλ αναρωτήθηκε αστειευόμενος «είναι ακόμη στην Ευρωζώνη», για να συμπληρώσει «αυτοί οι τύποι παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ. Είναι μία μονομαχία». Εκτίμησε ωστόσο ότι «κάποια στιγμή κάποιος θα υποχωρήσει». Τέλος, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος περιόρισε την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε μία στις τρεις, όταν η εκτίμησή του πριν από μία εβδομάδα ήταν μία στις δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή