Κουτσούμπας: «Συνεχίζεται η ίδια πολιτική»

Κουτσούμπας: «Συνεχίζεται η ίδια πολιτική»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με την τοποθέτησή του στη χθεσινή συζήτηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Κεντρικό επιχείρημά του είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έφερε, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί και μάλιστα «κάνει σημαία της», νόμο κατάργησης των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι ούτε σύγκληση της Βουλής έχει επιδιώξει για περισσότερες από 40 ημέρες, προκειμένου κόμματα και βουλευτές να τοποθετηθούν επί της σχεδιαζόμενης συμφωνίας. «Και μάλιστα να φανεί η ύπαρξη συμφωνίας με ονομαστική ψηφοφορία για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», πρόσθεσε.

Ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος υπενθύμισε ότι υπάρχει αναλόγου περιεχομένου πρόταση νόμου του κόμματός του στη Βουλή, την οποία επίσης η κυβέρνηση μεριμνά ώστε να μην έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, ακολουθεί τη γνωστή συνταγή με την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων, από τη μια, και αξιοποίηση του εμπορίου του φόβου, από την άλλη. «Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί με ίσως επιμέρους διαφορές στα μείγματα», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, και συνέχισε: «Ερχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα». Μάταια, είπε, προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους με συνθήματα, για να προσθέσει ότι προετοιμάζονται νέα Μνημόνια, ασχέτως του πώς αυτά θα ονομαστούν.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο γραμμές: εκείνη που οδηγεί σε πάση θυσία επίτευξη συμβιβασμού με τους εταίρους· και η άλλη, που κάνει λόγο για επιστροφή στη δραχμή, αλλά πάντα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. «Εσείς ακροβατείτε ανάμεσα και στις δύο αυτές εκδοχές και τις ονομάζετε και αριστερές: Επιδιώκετε συμβιβασμό, αλλά και κάποια στελέχη σας φλερτάρουν με κάποια σενάρια αποσταθεροποίησης της Ευρώπης», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα. Για να συνεχίσει: «Στον αντίποδα και των δύο, το ΚΚΕ τάσσεται κατά κάθε συμφωνίας που οδηγεί σε μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Ο δρόμος περνάει μέσα από την πάλη για ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των Μνημονίων, τη ρήξη με την Ε.Ε. και το κεφάλαιο. Είναι “η νύχτα με την ημέρα” η δική μας πρόταση. Η εργατική τάξη πρέπει να πάρει την εξουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή