Σύγκρουση Αντ. Σαμαρά με Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σύγκρουση Αντ. Σαμαρά με Ζωή Κωνσταντοπούλου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτία έντασης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, και δη έναντι των κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, αποτέλεσαν για άλλη μία φορά οι παρεμβάσεις της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Σαμαράς είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι μιλάει «αντρίκεια» – κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωνε ότι «το κέντρο της Αθήνας καταλήφθηκε ξανά από ορδές λαθρομεταναστών. Ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να τον πάτε εκτός ευρώ και να παραδώσετε τις πόλεις σε λαθρομετανάστες και κουκουλοφόρους».

«Ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις σε αυτή την αίθουσα δεν θα ξανακουστούν. Οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις», σχολίασε αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Σαμαρά η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς, πολύ νωρίτερα, είχε δηλώσει πως αν η αρχική του φράση είχε ακουστεί «σεξιστική», την αποσύρει. Η παρέμβαση Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της Ν.Δ.: «Λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης δεν δεχόμαστε. Τελειωμένα!», της απάντησε όρθιος και με ένταση στη φωνή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ν.Δ. βρίσκεται στο όριο της άρσης της εμπιστοσύνης της προς το προεδρείο. Κατά Κωνσταντοπούλου έβαλε από το περιστύλιο και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη: «Μόνο μια ανασφαλής γυναίκα θα ενοχλούνταν από ένα τέτοιο σχόλιο, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι 100% ανασφαλής».

Στην παρέμβασή του, καθώς ο κ. Π. Καμμένος απουσίαζε στις ΗΠΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νικ. Νικολόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο. «Η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται από την πρώτη ημέρα… δεν υποδέχθηκε την τρόικα στο Μαξίμου, όπως ο Σαμαράς», είπε ο κ. Νικολόπουλος, δηλώνοντας ότι στόχος είναι μία αξιοπρεπής συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Κατήγγειλε, δε, ότι η αντιπολίτευση από τις εκλογές «30 φορές έχει πει ότι η χώρα έχει πάει στα βράχια και άλλες 30 ότι γίνεται κωλοτούμπα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή