Χάσμα Πολιτείας – Ποδοσφαίρου

Χάσμα Πολιτείας – Ποδοσφαίρου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάσμα ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού που αφορούν το ποδόσφαιρο με τους εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που έγινε στη ΓΓΑ.

Οπως αναμενόταν οι φορείς του ποδοσφαίρου καλυπτόμενοι πίσω από την «αυτονομία του αθλητισμού» εξέφρασαν τις ενστάσεις τους τόσο για διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, όσο και σε νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως αυτή που αφορά το εκλογικό σύστημα.

Πλέον ζητούμενο είναι η, ει δυνατόν, γεφύρωση του χάσματος και γι’ αυτό ο κύκλος της διαβούλευσης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση ο Στ. Κοντονής δήλωσε: «Χρειάζεται συνεργασία. Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο. Δεν επιθυμούμε ρήξεις και μονομερείς ενέργειες. Συζητήσαμε το θέμα του εκδημοκρατισμού των ομοσπονδιών μέσω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Αυτό το κάναμε για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα».

Αναφορικά με τα πρόστιμα στις ΠΑΕ που προβλέπει το αθλητικό νομοσχέδιο τόνισε: «Πρόκειται για διοικητικά μέτρα. Δεν τίθενται σε συζήτηση αυτά. Τα πειθαρχικά μέτρα θα τα παίρνουν οι ίδιοι. Το κράτος, όμως, δεν μπορεί ν’ απόσχει από δράσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους, ούτε οι ΠΑΕ μπορούν να πιστεύουν ότι θα δρουν ανέλεγκτες».

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης είπε: «Υπάρχουν άλλες 40 μέρες για να δούμε τι θα γίνει, προστατεύοντας πάντα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

Ο διευθυντής τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Τιερί Ρεζνά, επισήμανε: «Από την πλευρά μας θέσαμε και τη μεγάλη σημασία που έχει η αυτονομία του αθλήματος και η μη κυβερνητική παρέμβαση».

Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΠΟ, το νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί πριν σταλούν οι προτάσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, ενώ διατυπώθηκε αντίθεση σε διατάξεις που αφορούν πρόστιμα, μετάθεση αγώνων, αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις, τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα και αρμοδιότητες ΔΕΑΒ και ΕΕΑ.

Για τα τελευταία επεισόδια

Για τα επεισόδια στον τελικό χάντμπολ, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο κ. Κοντονής σχολίασε: «Ηταν λάθος της ομοσπονδίας, τόσο το γεγονός πως διοργανώθηκε ένας τελικός στην έδρα της μιας εκ των δύο ομάδων, όσο και το θέμα της διάθεσης των εισιτηρίων. Σχετικά με αυτούς που λένε ότι δεν έβγαλα απαγόρευση για το ματς, να πω ότι δεν έχω τέτοιο δικαίωμα, εφόσον δεν έχω εισήγηση της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ».

• Ο Ιούλιος Συναδινός είναι ο νέος ΓΓΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή