49 χρόνια πρίν… 30 – 31-ΙΙΙ-1966

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΧΙΙΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΣΕ: Μόσχα, 29.- Ο ενταύθα ανταποκριτής του Εταιρικού Τύπου μεταδίδει ότι σήμερον ήρχισαν αι εργασίαι του 23ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενώσεως, εις ατμόσφαιραν νευρικότητος και αβεβαιότητος, δεδομένου ότι και εις τον εσωτερικόν τομέα η νέα ηγεσία του Κρεμλίνου δεν εσημείωσε σημαντικά επιτευγματα, παρά τας επαγγελίας της, μετά την ανατροπήν του κ. Κρούστσεφ, εις δε τον εξωτερικόν τομέα υπέστη πολλάς αποτυχίας, η σοβαρωτέρα των οποίων είναι η επιδείνωσις των σχέσεων με την Κίναν καθώς και η ολονέν σαφέστερον διαγραφομένη τάσις ανεξαρτητοποιήσεως των ανά τον κόσμον κομμουνιστικών κομμάτων. Ο αρχηγός του ΚΚΣΕ κ. Λεονίντ Μπρέζνιεφ (φωτογραφία) ωμίλησεν ενώπιον 6.000 αντιπροσώπων επί 5 ώρας. […] Ο κ. Μπρέζνιεφ απηύθυνε και πάλιν έκκλησιν διά βελτίωσιν των σχέσων της χώρας του με τας Ηνωμένας Πολιτείας και την Λαϊκήν Κίναν.

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ: Ουασιγκτών, 30.- Η Γαλλία εγνωστοποίησε σήμερον επισήμως προς τας Ηνωμένας Πολιτείας την απόφασίν της όπως αποσύρη τας γαλλικάς δυνάμεις από τον ΝΑΤΟ την 1ην Ιουλίου 1966. […] Επίσης εζήτησεν όπως μεταφερθούν εκ Γαλλίας την 1ην Απριλίου 1967 το αμερικανικόν αρχηγείον και μερικαί από τας στρατιωτικάς και αεροπορικάς αμερικανικάς εγκαταστάσεις.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Ε. ΓΟΝΑΤΑΣ: Απεβίωσε χθες [29 Μαρτίου 1966] την 11ην π.μ. Ο πρώην πρωθυπουργός Στυλιανός Ε. Γονατάς, εις το Θεραπευτήριον «Ευαγγελισμός» ένθα ενοσηλεύετο από μηνός. […]

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΑΛΛΗΣ:  (Από άρθρο του με τίτλο «Η κινητοποίησις, καθήκον της πνευματικής ηγεσίας») « […] Αι παρατάξεις που χάνουν την αγωνιστικήν των διάθεσιν και το μαχητικόν πνεύμα των, είναι καταδικασμέναι να εξαφανισθούν. Επί του μετώπου των, έχη τεθή η σφραγίς του θανάτου. […]».

ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Υπό ομάδος επιστημόνων και ειδικών, ιδρύθη εις Αθήνας επιστημονικόν σωματείον υπό την επωνυμίαν «Εταιρία Ιστορικών Σπουδών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού».

Η ΤΖΑΖ ΜΠΑΝΤ του αεροπλανοφόρου «Αμέρικα» θα δώση συναυλίαν ποικίλου προγράμματος σήμερον [30 Μαρτίου 1966] και αύριον 8 μ.μ. εις το θέατρον της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή