Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές, ο Σουηδός Τόμας Τρανστρέμερ. Και εισέπραξε τη μεγαλύτερη τιμή: το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2011. Ηταν δημοφιλής και αγαπητός και μία από τις ποιητικές του συλλογές, η «Πένθιμη Γόνδολα», πούλησε 30 χιλ. αντίτυπα! Ο Τόμας Τρανστρέμερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αλλά έζησε δύσκολα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, καθώς είχε υποστεί το 1990 εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε μερική παράλυση και αφασία. Παρ’ όλα αυτά, έπαιζε πιάνο με το αριστερό του χέρι… Στα ελληνικά κυκλοφορούν οι συλλογές «Τα ποιήματα» (Printa) και «Πένθιμη Γόνδολα» (Νεφέλη).

Ενας διάσημος σχεδιαστής μόδας υπογράφει τα σκηνικά και κοστούμια της νέας παραγωγής του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής. Ο λόγος για τον Κριστιάν Λακρουά, ο οποίος θα δώσει το στίγμα του στη «Σταχτοπούτα» του Ρενάτο Τζανέλα. Εχουμε ήδη δει τα σχέδια, ανυπομονούμε σε λίγες μέρες να δούμε τις πρώτες φωτογραφίες των κοστουμιών και φυσικά να τα απολαύσουμε πάνω στους χορευτές στην πρεμιέρα που θα δοθεί στις 24 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής. Οι υπόλοιπες παραστάσεις θα δοθούν στις 25, 26, 28, 29 και 30 του μήνα. Η μουσική του έργου είναι του Γιόχαν Στράους του νεότερου και την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Στη διάρκεια των πολύωρων πτήσεων από τη μία άκρη της Βορείου Αμερικής ώς την άλλη για τις ανάγκες της περιοδείας του σε 22 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, ο Νικ Κέιβ  γέμιζε τις χάρτινες σακούλες για τη ναυτία με σχέδια, στίχους και προσωπικές σκέψεις. Οι σελίδες του βιβλίου του «The Sick Bag Song», που κυκλοφορεί στα αγγλικά την επόμενη εβδομάδα, προσφέρει στον αναγνώστη ένα «παράθυρο» στο μυαλό του διάσημου μουσικού.

Η ταλαντούχος  ηθοποιός Λένα Δροσάκη  φοράει από χθες το βράδυ στο στήθος της την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, αφού είναι η νικήτρια του φετινού βραβείου. Η Λένα Δροσάκη είχε εντυπωσιάσει πέρυσι, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην παράσταση «Ραμόνα travel – Η γη της καλοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή