Στο -0,1% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Μάρτιο

Στο -0,1% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Μάρτιο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη μειώθηκαν τον Μάρτιο λιγότερο από τους δύο προηγούμενους μήνες, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να αρχίσουν να αυξάνονται ξανά σύντομα.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), οι τιμές στην Ευρωζώνη μειώθηκαν 0,1% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 0,3% τον Φεβρουάριο και 0,6% τον Ιανουάριο.

Όπως και στους προηγούμενους μήνες, η μείωση καθοδηγήθηκε κυρίως από τη μεγάλη υποχώρηση των τιμών ενέργειας, οι οποίες ήταν κατά 5,8% χαμηλότερες σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και των νωπών τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 0,6% σε ετήσια βάση και ήταν λίγο χαμηλότερος από ό,τι τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο (0,7% και τους δύο μήνες).

Το γεγονός ότι ο ρυθμός μείωσης των τιμών εμφανίζεται να ανακόπτεται αποτελεί πιθανόν καλή είδηση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θέλει να επιτύχει τον στόχο της για πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή