Ενημέρωση Pimco για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Ενημέρωση Pimco για την πορεία των διαπραγματεύσεων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή της Pimco βρίσκεται στην Αθήνα, με στόχο να διαπιστώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος και γενικότερα για την οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει.

Η Pimco έχει ήδη επενδύσεις σε ελληνικό χρέος και παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο ενδιαφέρεται κυρίως για την απεμπλοκή της από τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου και την απόκτηση ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στο PSI. Δηλαδή, ομόλογα που δεν «κουρεύτηκαν» και συνεχίζουν να αποπληρώνονται κανονικά από το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι ο υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη της Pimco για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και για την πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Το ίδιο στέλεχος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προθέσεις του οίκου για επενδύσεις στην Ελλάδα, άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για αγορές εντόκων γραμματίων, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι, σε αυτή τη φάση, οι εκπρόσωποι της Pimco περισσότερο ανησυχούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θέλουν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα, παρά αναζητούν ευκαιρίες επένδυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή