Σπουδαία βρετανική διάκριση για τη Μαίρη Κατράντζου

Σπουδαία βρετανική διάκριση για τη Μαίρη Κατράντζου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο BFC/Vogue Designer Fashion Fund απονεμήθηκε από το British Fashion Council στην Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας στις 25 Μαρτίου.

Μια σημαντική διάκριση ήρθε να προστεθεί πριν από λίγες μέρες στο πλούσιο βιογραφικό της Μαίρης Κατράντζου που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Το βραβείο BFC/Vogue Designer Fashion Fund απονεμήθηκε από το British Fashion Council στην Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας στις 25 Μαρτίου. Η διάκριση συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο της τάξεως των 200.000 λιρών.

Σύμφωνα με το British Fashion Council (μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί τη βρετανική μόδα εντός και εκτός συνόρων), το Vogue Designer Fashion Fund δίνει την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές να αναπτύξουν τη δουλειά τους σε δημιουργικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο. Γνωστή ως η «βασίλισσα των prints», η Κατράντζου κέρδισε τη θέση της στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας μέσα από τις εκρηκτικές, ψηφιακές της στάμπες, οι οποίες απεικόνιζαν από κοσμήματα και γραμματόσημα μέχρι και τοπία. Τις τελευταίες σεζόν όμως η σχεδιάστρια έχει κάνει μια δημιουργική στροφή, αφήνοντας πίσω της τα αναγνωρίσιμα prints και δουλεύοντας πάνω σε νέες δομές και τεχνικές, όπως το κέντημα.

Γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, η Κατράντζου σπούδασε αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design στη Νέα Υόρκη προτού περάσει στη μόδα και στον σχεδιασμό υφασμάτων, φοιτώντας στο περίφημο Central Saint Martins του Λονδίνου. Το 2010 κέρδισε τον διαγωνισμό Swiss Textiles Award μαζί με το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Πέρα από τις προσωπικές της συλλογές, η σχεδιάστρια έχει συνεργαστεί με διεθνείς οίκους για τη δημιουργία ειδικών συλλογών και προϊόντων, ανάμεσά τους η γαλλική Longhchamp, το βρετανικό Topshop και ο γερμανικός αθλητικός κολοσσός Adidas.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή