Μειώθηκε κατά 2,6% ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιανουάριο

Μειώθηκε κατά 2,6% ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιανουάριο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση εμφάνισε το λιανεμπόριο τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα η τάση είναι σταθεροποιητική με βάση τα στοιχεία για την εποχική επίδραση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):

• Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014, σημείωσε μείωση κατά 2,6% και σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2014 σημείωσε μείωση κατά 18,7%.

• Ο Δείκτης Ογκου, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014, σημείωσε μείωση κατά 0,1% και σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2014 σημείωσε μείωση κατά 16,9%.

Η εξέλιξη των ανωτέρω δεικτών, εποχικά διορθωμένων ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, θρησκευτικές εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) έχει ως εξής:

• Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014, σημείωσε μείωση  κατά 2,2%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του  Δεκεμβρίου  2014  σημείωσε αύξηση  κατά  0,4%.

• Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Ογκου, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2014, σημείωσε αύξηση κατά 0,2%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2014 σημείωσε αύξηση κατά 0,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή