Καταγγελία Ολυμπιακού για ΑΕΚ και ΟΠΑΠ

Καταγγελία Ολυμπιακού για ΑΕΚ και ΟΠΑΠ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταγγελία της ΑΕΚ προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε ο Ολυμπιακός με αφορμή τη συμμετοχή της Ενωσης στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Παρότι το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ στο οποίο συμμετέχει η ΑΕΚ δεν εντάσσεται στο κουπόνι, το γεγονός πως στα προημιτελικά του Κυπέλλου συμπεριλήφθηκαν οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων προξένησε την αντίδραση των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι κατήγγειλαν την ΑΕΚ στην ΕΕΑ.

Η ΕΕΑ κάλεσε τον Ολυμπιακό για διευκρινίσεις ως προς τα όσα υποστήριζε η ομάδα του Πειραιά. Ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, κ. Βρέντζος, που εκπροσώπησε την ΠΑΕ, έθεσε θέμα μη νόμιμης συμμετοχής της ΑΕΚ στα κουπόνια επειδή όπως υποστήριξε υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω του ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ ανήκει στον Δ. Μελισσανίδη, ενώ μέλος στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ είναι ο γιος του.

Η ΕΕΑ ζήτησε από τον κ. Βρέντζο αποδεικτικά στοιχεία για το «ασυμβίβαστο» και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε ότι εντός των προσεχών ημερών θα στείλει υπόμνημα. Η ΕΕΑ υποστηρίζει ότι κακώς περιλήφθηκε η ΑΕΚ στα κουπόνια του στοιχήματος, όχι λόγω θέματος οποιασδήποτε ιδιοκτησίας, αλλά επειδή ως εταιρεία έχει νέο ΑΦΜ το οποίο δεν έχει καταθέσει στην Επιτροπή, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια για να συμπεριλαμβάνεται στο στοίχημα.

Το θέμα είναι σε γνώση της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία μέσω του δικηγόρου της, Χάρη Γρηγορίου, επικοινώνησε με την ΕΕΑ ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι στα κουπόνια μετέχουν οι ομάδες και όχι οι Ανώνυμες Εταιρείες, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης.

Εν τω μεταξύ, σε μια συμφωνία που μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως σημαντική μακροπρόθεσμα, η ΑΕΚ εισήλθε στην πλατφόρμα «ELITE» του Λονδίνου. Η «ELITE» βοηθά επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να οικοδομούν το επόμενο στάδιο ανάπτυξής τους, προσελκύοντας εταιρείες που έχουν φιλόδοξα μελλοντικά πλάνα. Αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Δέδες δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που παράγει έσοδα. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στο ELITE και αισθανόμαστε σίγουροι πως θα πετύχουμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας».

Στο θέμα του γηπέδου και στα θετικά μηνύματα που βγήκαν από την προχθεσινή συνάντηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Δήμου, ο Αρης Βασιλόπουλος αναφορικά με την προσφυγή στο ΣτΕ, τόνισε πως «αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι απορρίφθηκε η ένστασή μας. Από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό είναι να βγει η ίδια η απόφαση για να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το σκεπτικό της», προσθέτοντας πως «περιμένουμε να συνεχιστεί ο διάλογος με την ΑΕΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή