Καταθέτει ξανά η οικογένεια Γιακουμάκη

Καταθέτει ξανά η οικογένεια Γιακουμάκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΘΥΜΝΟ. Αχτίδες φωτός στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναζητούν οι ανακριτικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσονται οι συμπληρωματικές καταθέσεις που καλούνται να δώσουν μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, που ίσως βοηθήσουν τις έρευνες.

Ομως, τόσο η μητέρα του, Μαρία Γιακουμάκη-Φρονιμάκη, όσο και ο θείος του, Γιώργος Βισδιανάκης, καταθέτοντας χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, απλά επιβεβαίωσαν τα όσα είχαν πει στην αρχική τους κατάθεση. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν προέκυψε κάτι νεότερο, δεν με ρώτησαν κάτι άλλο από αυτά που αρχικά είχα κληθεί να απαντήσω και αυτό που θέλω μόνο να πω είναι ότι στάθηκαν λίγο παραπάνω στο ερώτημα, αν τόσο εγώ όσο και η μητέρα του γνωρίζαμε κάποιον ή κάποιους από αυτούς που δημιουργούσαν προβλήματα στον Βαγγέλη, κάτι στο οποίο δεν μπορέσαμε να δώσουμε απάντηση αφού δε γνωρίζαμε κάτι παραπάνω», ανέφερε ο κ. Βισδιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του Βαγγέλη ρωτήθηκε για το κρίσιμο τηλεφώνημα που είχε με τον γιο της την παραμονή της εξαφάνισής του, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο άτυχος φοιτητής δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από το συγγενικό του περιβάλλον για να μείνει στα Ιωάννινα και να τελειώσει τη σχολή του. Ο φάκελος των καταθέσεων μητέρας, θείου και λοιπών μελών της οικογένειας Γιακουμάκη, θα προστεθεί στο φάκελο της έρευνας που διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Οι αρχές θεωρούν ότι έχει αξία κάθε πληροφορία που ενδέχεται να δώσει το οικογενειακό περιβάλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του Βαγγέλη ή τυχόν προβληματισμούς που είχε εκφράσει.

Πάντως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, θα αποκωδικοποιήσει για να οδηγηθεί σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Παράλληλα αναμένεται να γίνει επανεξέταση των ευρημάτων στον καρπό του χεριού, όπου φέρεται να υπάρχουν δύο τομές. Δηλαδή η «τομή δισταγμού» και η άλλη, που τελικά οδήγησε στον θάνατο τον Βαγγέλη. Ιατροδικαστικές πηγές τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η κύρια τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια, οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή