«Οχι» σε στήριξη άνευ όρων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα έχει από μας στήριξη a la cart αυτή η κυβέρνηση. Για να συμπράξει το “Ποτάμι” σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, θα πρέπει να συμφωνεί με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής ανά τομέα. Και για να συμβεί αυτό, μάλλον θα πρέπει προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα τεράστια ενδοκομματικά του προβλήματα, αλλά και να αποσαφηνίσει τον ρόλο που έχουν οι ψεκασμένοι κυβερνητικοί του εταίροι».

Μόνον τυχαία δεν έγινε χθες η συγκεκριμένη διαρροή από βουλευτές του «Ποταμιού» για τον τρόπο που οριοθέτησε ο Στ. Θεοδωράκης τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Η επαναβεβαίωση του χάσματος που χωρίζει το «Ποτάμι» από την κυβέρνηση διοχετεύθηκε και ως απάντηση στην επίθεση φιλίας που «εξαπέλυσε» προχθές ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας τρεις ονομαστικές αναφορές στον κ. Θεοδωράκη και τον ρόλο που μπορεί να παίξει, γεγονός που αιφνιδίασε ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο «Ποτάμι», ωστόσο, δεν εξεπλάγησαν από την επιλογή του πρωθυπουργού να «ομολογήσει» ότι προσβλέπει να συνεργαστεί με τον κ. Θεοδωράκη ή ακόμη και να υιοθετήσει προτάσεις του κόμματός του, όπως, π.χ., τις αλλαγές που εισηγείται στη Δημόσια Διοίκηση και την ΕΡΤ. Κατά πληροφορίες, πριν από το άνοιγμα Τσίπρα είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τρεις απροσδόκητες «κρούσεις» φιλίας συγκεκριμένων υπουργών σε στελέχη του «Ποταμιού», γεγονός που είχε ήδη ερμηνευθεί στη Σεβαστουπόλεως ως ένδειξη ότι «αρκετοί πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ ως ωρολογιακή βόμβα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί».

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, ερμηνεύουν βουλευτές του «Ποταμιού» και το άνοιγμα του Αλ. Τσίπρα στον Στ. Θεοδωράκη. Στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ τους εκτιμούν ότι «ο πρωθυπουργός και αρκετοί υπουργοί του δεν μπορούν να κρύψουν, πλέον, ότι αντιμετωπίζουν το “Ποτάμι” ως αντίβαρο όχι μόνον στους ΑΝΕΛ, αλλά και στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ». Και με αυτό το σκεπτικό εκφράζουν την ελπίδα τους «ο κ. Τσίπρας να έχει συνυπολογίσει τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας πριν σπεύσει να αναζητήσει άλλα πολιτικά στηρίγματα»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή