Κατάθεση ΚΥΣΕΑ για Τσοχατζόπουλο

Κατάθεση ΚΥΣΕΑ για Τσοχατζόπουλο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του θα εμφανιστούν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, για να καταθέσουν ως μάρτυρες ύστερα από σχετική απόφαση του δικαστηρίου. Οι καταθέσεις του Κώστα Σημίτη, όπως και των Ευάγγελου Βενιζέλου, Βάσως Παπανδρέου και Γιάννου Παπαντωνίου, αποφασίστηκαν από το δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά, μπορούν να προσφέρουν τη μαρτυρία τους στο δικαστήριο.

Το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είχε κατ’ επανάληψη προβληθεί από την υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου σε όλη τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης του κι είχε εισπράξει απορριπτικές αποφάσεις από το δικαστήριο. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι δικάζεται ο πρώην υπουργός για τις μίζες και τις παράνομες πληρωμές που κατηγορείται ότι έλαβε για συγκεκριμένα εξοπλιστικά και όχι η διαδικασία των σχετικών συμβάσεων που επικυρώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ. Οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και των λοιπών κυβερνητικών στελεχών της εποχής εκείνης έχουν προσδιοριστεί για τις 29 Απριλίου, ενώ το δικαστήριο κάλεσε ως μάρτυρες και τους στρατιωτικούς Μανούσο Παραγιουδάκη, Αθανάσιο Τζογάνη, Γ. Ιωαννίδη.

Κι ενώ η δίκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται μετά το Πάσχα να συγκεντρώσει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, η αίτηση για αποφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, απορρίφθηκε χθες, για μια ακόμα φορά. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημά της για διακοπή της προσωρινής της κράτησης ούτε τα επιχειρήματά της για την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού της και τα θέματα υγείας που είχε θέσει. Απορριπτική, επίσης, ήταν και η απόφαση για ανάλογο αίτημα που είχε τεθεί από την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του πρώην υπουργού, που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή