Απαράδεκτα κενά: Ασφάλειας και ενημέρωσης

Απαράδεκτα κενά: Ασφάλειας και ενημέρωσης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το άκρως σοβαρό κενό ασφαλείας, για τον Ναό της Δημοκρατίας, που κατέδειξε η πρωτοφανής εισβολή υποστηρικτών των φυλακισμένων τρομοκρατών στο Προαύλιο της Βουλής, οι εξελίξεις εντός του Κοινοβουλίου από το τέλος του επεισοδίου έρχονται να αναδείξουν ένα επιπλέον κενό: Αφορά την επίσημη πληροφόρηση, με ευθύνη –προφανώς- της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Επί δίωρο, τουλάχιστον, μετά το τέλος της επιχείρησης των εισβολέων, ουδεμία ενημέρωση έχει γίνει από το γραφείο της Προέδρου, ή κατ’ εντολής της από το γραφείο Τύπου της Βουλής. Το μόνο που κατεγράφη, είναι σχόλιο της κας Κωνσταντοπούλου προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με το οποίο ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να αναστατωθούν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας εντός του προαύλιου χώρου του Κοινοβουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που επισημαίνονται «κενά ασφαλείας» στη Βουλή. Η «Κ» επανειλημμένα ανέδειξε, κυρίως με αφορμή δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, αυτό το ζήτημα-ταμπού. Ωστόσο, το σημερινό γεγονός, εξαιτίας της μορφής που είχε (μαζική εισβολή από τον κατά τ’ άλλα φυλασσόμενο χώρο εισόδου για αυτοκίνητα και επισκέπτες, επί της οδού Βας.Σοφίας) καθιστούσε απαραίτητη την άμεση και πλήρη ενημέρωση από τις επίσημες υπηρεσίες της Βουλής. Εως και σχεδόν δύο ώρες μετά από το περιστατικό, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες το μόνο που αρμοδίως είχαν πληροφορηθεί, ήταν ότι θα έπρεπε να αναμένουν κάποια … επίσημη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως για τις 4 μμ είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, στην οποία προεδρεύει η κα Κωνσταντοπούλου. Είτε προηγηθεί είτε όχι κάποια ανακοίνωση, θεωρείται σίγουρο πως στη συνεδρίαση αυτή –που θα μεταδοθεί απευθείας από το Κανάλι της Βουλής-  το σημερινό γεγονός θα συζητηθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή