Διαφορετικό στίγμα από Μέγαρο Μαξίμου και Κωνσταντοπούλου

Διαφορετικό στίγμα από Μέγαρο Μαξίμου και Κωνσταντοπούλου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφορετική προσέγγιση επί πληθώρας, όπως αποδεικνύεται τελικά, ζητημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιβεβαιώθηκε χθες, με επίκεντρο αυτή τη φορά την είσοδο στον προαύλιο χώρο της Βουλής ομάδας αντεξουσιαστών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ΄. Η χθεσινή διαμαρτυρία, με την πρωτοφανή κατάληξη των διαδηλωτών να αναρτούν πανό στην είσοδο του κτιρίου της Βουλής, εντάσσεται στο διαρκώς διογκούμενο κύμα καταλήψεων δημοσίων κτιρίων, το οποίο έχει προκαλέσει τουλάχιστον αμηχανία στην κυβέρνηση.

Το περιστατικό καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μεταφέροντας, προφανώς, την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι θα πρέπει να τιθασευθεί το κίνημα διαμαρτυρίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ειδικότερα, έκανε αναφορά σε «προκλητική και ακατανόητη ενέργεια» και σε εισβολή που «λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής», ενώ κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί και ψύχραιμοι. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών Γ΄ τύπου ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις και το σχετικό νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση, για να αναρωτηθεί «ποιους ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;». Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο Τύπου της Βουλής έσπευδε με ανακοίνωση να διαβεβαιώσει ότι «ουδεμία “εισβολή” σημειώθηκε στη Βουλή».

Με δεδομένο ότι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τιτλοφορείται «σχετικά με την εισβολή στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου», είναι σαφές ότι μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης η πρόεδρος της Βουλής έστρεφε και εναντίον της τοποθέτησης του κ. Σακελλαρίδη τα πυρά της. Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλής γίνεται λόγος για διαμαρτυρία που «εντάσσεται στο αντίστοιχο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών» και αναφορά σε προσπάθεια δημιουργίας πανικού που λειτουργεί ως προβοκάτσια και δυναμιτίζει το κλίμα πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ΄. Παράλληλα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «διαστρεβλωτική της πραγματικότητας “ενημέρωση” από τα γνωστά “έγκυρα” ΜΜΕ» και παραθέτει «τα πραγματικά περιστατικά», όπου δεν εντοπίζεται τίποτα παράδοξο σε όσα έγιναν χθες.

«Παραπλάνηση»

Η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγες ώρες αργότερα, ανέφερε ότι η σχέση και η συνεργασία της με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι πολύ καλή, ενώ πρόσθεσε ότι για κάμποση ώρα αφότου συνέβη το περιστατικό ούτε η ίδια είχε πληροφόρηση για τα γεγονότα, για να συμπληρώσει ότι η δήλωση του κ. Σακελλαρίδη στηρίχθηκε προφανώς σε ενημέρωση από δημοσιεύματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπλανήθηκε και έκανε μια δήλωση που δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησαν να σχολιάσουν αυτή την τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής και επέμειναν ότι η αρχική δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ισχύει. Κυβερνητικές πηγές διατύπωναν, πάντως, την εκτίμηση ότι η ενόχληση της κ. Κωνσταντοπούλου, που εκδηλώθηκε με την ανακοίνωση που εξέδωσε, οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίδης έκανε πρώτος δήλωση για το θέμα, πριν προλάβει να μιλήσει η πρόεδρος της Βουλής ως καθ’ ύλην αρμόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή