Ρωσία: Συρρίκνωση της οικονομίας προβλέπει το Κρεμλίνο

Ρωσία: Συρρίκνωση της οικονομίας προβλέπει το Κρεμλίνο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόβλεψη περί συρρίκνωσης της ρωσικής οικονομίας κατά 3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος επιμένει η κυβέρνηση της Ρωσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ. Αντιθέτως το 2016 η Μόσχα προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας, ο ρυθμός της οποίας αναμένει ότι θα φθάσει στο 2,3% του ΑΕΠ.

Οι οικονομικές προβλέψεις αυτές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό του ρωσικού προϋπολογισμού, βασίζονται στις αυξομειώσεις της διεθνούς τιμής του πετρελαίου η οποία φέτος η Μόσχα αναμένει να κυμανθεί –κατά μέσον όρο– στα 50 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να αυξηθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος και στα 80 δολάρια το βαρέλι από το 2018.

Οι νέες προβλέψεις για την πορεία της ρωσικής οικονομίας και την διεθνή τιμή του πετρελαίου συνάδουν με εκείνες που είχαν ανακοινωθεί από τον Ουλιουκάεφ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ήδη από τον περασμένο μήνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή