«Αλαλούμ» στην κυβέρνηση για τη δόση προς το ΔΝΤ

«Αλαλούμ» στην κυβέρνηση για τη δόση προς το ΔΝΤ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση περί μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ «μαζεύει» το Μέγαρο Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου  Γαβριήλ Σακκελαρίδη. Οπως δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο κ. Βούτσης «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το ΔΝΤ εγκαίρως αν οι δανειστές δεν στείλουν πρόσθετα χρήματα μέχρι τις 9 Απριλίου».

«Εάν δεν έρθουν χρήματα μέχρι τις 9 Απριλίου, πρώτα θα καταβάλουμε μισθούς και συντάξεις στο εσωτερικό και στη συνέχεια θα ζητήσουμε από τους εταίρους να επιδείξουν κατανόηση στο ότι δεν θα πληρώσουμε τα 450 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ εγκαίρως», δήλωσε ο κ. Βόυτσης, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι στα ελληνικά ταμεία υπάρχουν αρκετά χρήματα «μέχρι τα μέσα Απριλίου».

Ωστόσο, τον κ. Βούτση «άδειασε» με τοποθέτησή του στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου».

«Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης και σημείωσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή