Αντιπρόταση Μπακογιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια

Αντιπρόταση Μπακογιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως π.χ. τον Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, με αντικείμενο την μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών της τελευταίας πενταετίας προτείνει με επιστολή της προς την πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Οπως αναφέρει στην επιστολή της «τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που επεβλήθησαν από εταίρους και δανειστές είχαν αδυναμίες, οι οποίες πρέπει να προσδιοριστούν και να μελετηθούν σε βάθος». Επισημαίνει παράλληλα ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να επιτελέσει μια Εξεταστική Επιτροπή, καθώς, όπως λέει, «θα προκαλέσει οξεία ένταση στην πολιτική ζωή του τόπου, σε μια χρονική στιγμή που χρειαζόμαστε ενωμένο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας».

Η κα Μπακογιάννη κλείνει την επιστολή λέγοντας πως «η εν λόγω Επιτροπή θα κληθεί να συντάξει αναλυτικό και τεκμηριωμένο πόρισμα, με βάση το οποίο θα μπορούσε η Βουλή να προχωρήσει με ασφάλεια στα όποια επόμενα βήματα κριθούν αναγκαία. Επιπλέον, το ανωτέρω πόρισμα θα αποτελούσε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας στις δύσκολες συνομιλίες του προσεχούς Ιουνίου».

Η βουλευτής της ΝΔ κοινοποίησε την επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του Κινήματος «Το Ποτάμι»  Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γεν. Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε  Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή