Αντιδράσεις από ΑΝΕΛ, αντιπολίτευση

Αντιδράσεις από ΑΝΕΛ, αντιπολίτευση

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και –του ενός εκ των κυβερνητικών εταίρων– των ΑΝΕΛ, έχει προκαλέσει το μπαράζ καταλήψεων δημόσιων χώρων από αντεξουσιαστές, με πλέον εμβληματική εκείνη του προαυλίου της Βουλής. «Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, ο οποίος κάνει λόγο για «φαινόμενα αποσυντονισμού και παράλυσης του κράτους». Προσωπική επίθεση στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για την κατάληψη του προαυλίου της Βουλής εξαπέλυσε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος περιέγραψε την εικόνα του Κοινοβουλίου ως άθλια. «Αρκετά πια», επισήμανε, «με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η πρόεδρος στους γνωστούς – αγνώστους που έχει υπερασπιστεί». Για «σημεία πλήρους κατάρρευσης της εννόμου τάξεως», μίλησε ο κ. Ν. Δένδιας, ενώ σε αυστηρό τόνο για τα έκτροπα στο πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος Παιδείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκης, ο οποίος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση με τη στάση της κατ’ ουσίαν στηρίζει τους καταληψίες. Εμποδίζει την Αστυνομία να πράξει το καθήκον της, παρά την εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη μέτρων κατά του αυτόφωρου αδικήματος».

Την περιφρούρηση της νομιμότητας ζήτησε ο κ. Π. Καρκατσούλης από το «Ποτάμι», αποδίδοντας τη χθεσινή εικόνα ασυνεννοησίας μεταξύ των κ. Γ. Πανούση και Ν. Βούτση σε έλλειψη συντονισμού. Ο κ. Καρκατσούλης κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μη συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας». Ως «άλλοθι σε λογικές και πρακτικές αυταρχισμού» έγιναν αντιληπτές από το ΚΚΕ οι χθεσινές καταλήψεις. Κριτική άσκησαν και οι ΑΝΕΛ διά της εκπροσώπου τους Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να διασφαλίσουν «την έννομη τάξη και την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος».

Παραίτηση Πανούση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του κ. Πανούση, «αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα», ζήτησε το ΠΑΣΟΚ. Η αρμόδια τομεάρχης Φώφη Γεννηματά διερωτήθηκε αν «υπάρχει κυβέρνηση και, ειδικότερα, υπάρχει ή έχει καταργηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;». Επισήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός και η Αστυνομία δεν πράττουν τίποτε, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά. Για το ζήτημα συγκρούστηκαν εντός Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Δ. Κυριαζίδης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. ρώτησε γιατί κατελήφθη το προαύλιο της Βουλής και η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εικόνα του Κοινοβουλίου περιτριγυρισμένου από κλούβες. Ο κ. Νικ. Κακλαμάνης παρενέβη, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στη διάσκεψη των προέδρων, ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι, βάσει όσων έγιναν, όποιος πηγαίνει στη Βουλή θα μπορεί να εισέρχεται και να διαδηλώνει. Την αποπομπή του κ. Κυριαζίδη ζήτησε η κ. Ραχήλ Μακρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή